Krašto apsaugos ministras pakvietė apaštalinį nuncijų apsilankyti ginkluotųjų pajėgų daliniuose, susipažinti su karo kapelionų darbu.

Aukštas svečias pažymėjo, kad jis domisi sielovados reikalais karinėse struktūrose ne vien iš pareigos. Arkivyskupas yra kilęs iš Šveicarijos, kurioje visi vyrai turi atlikti karinę prievolę. P.Š.Curbrigenas (P.S.Zurbriggen) tarnavo artilerijos padalinyje. Lietuvių karių sielovados reikalus apaštalinis nuncijus aptarė Krašto apsaugos ministerijoje susitikęs ir su Lietuvos kariuomenės kapelionais.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje yra penkiolika karo kapelionų. Jie lankosi kariniuose daliniuose ir dirba savo parapijose - aukoja Šv.mišias, vadovauja kitoms apeigoms, dėsto tikybą ir dorovę, rengia pokalbius tikybos ir moralės klausimais.

Šventasis Sostas labai gerai vertina plėtojamus dvišalius santykius. Kaip priminė Krašto apsaugos ministerija, prieš dvejus metus su Šventuoju Sostu buvo pasirašyta sutartis dėl kariuomenėje tarnaujančių katalikų sielovados, o prieš pusę metų - Šventojo sosto Vyskupų kongregacija patvirtino Lietuvos kariuomenės ordinariato Statutą.

Balandžio pabaigoje į Vatikaną nusiųstas derinti Lietuvos kariuomenės Ordinariato reglamento projektas, kuris apibrėžia karo kapelionų sielovados veiklą krašto apsaugos sistemoje.

Kaip primena ELTA, skiriamuosius raštus Prezidentui Valdui Adamkui naujas Šventojo Sosto atstovas Lietuvoje P.Š.Curbrigenas (P.S.Zurbriggen) įteikė šių metų kovo pradžioje.