Iš 107 balsavimo teisę turinčių šiuo metu Lietuvoje gyvenančių prancūzų 74 balsavo už J.Chiracą. Tuo tarpu šoką Prancūzijoje ir visoje Europoje sukėlęs radikalas Jeanas-Marie Le Penas Lietuvoje surinko 8 balsus - du kartus daugiau nei per pirmąjį turą.

Šie duomenys buvo paskelbti Prancūzijos ambasadoje Vilniuje, į kurią stebėti per Prancūzijos televiziją skelbiamų balsavimo rezultatų buvo pakviesti ir Lietuvos žurnalistai.

Prancūzų balsavimo Lietuvoje rezultatas kiek nustebino Prancūzijos diplomatus ir kitus prancūzus.

"Stebėtina, kad už J.-M. Le Peną balsavo užsienyje gyvenantys prancūzai", - BNS korespondentui sakė ambasados darbuotoja.

Sekmadienį vykusiame antrajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture J.Chiracas, preliminariais skaičiavimais, surinko rekordinį kiekį rinkėjų balsų - 82,08 proc. visų balsavusiųjų. Tuo tarpu už J.-M. Le Peną balsavo 17,92 proc. rinkėjų, maždaug tiek pat, kiek prieš dvi savaites vykusiame pirmajame prezidento rinkimų rate.

J. Chiracas iš viso, preliminariais duomenimis, gavo 24 566 414 balsų, užsitikrindamas daugiau negu pusės iš 41,2 mln. turinčių balso teisę prancūzų paramą - tai didžiausias rezultatas nuo pat 1958 metų, kai šalyje buvo pradėti rengti tiesioginiai prezidento rinkimai.

Pakeitus Prancūzijos Konstituciją, nuo šiol prezidento kadencija truks ne septynerius, kaip iki šiol, o penkerius metus.

Socialistų premjeras Lionelis Jospinas, kurį iš tolesnės kovos per pirmąjį rinkimų ratą išstūmė J.-M.Le Penas, pirmadienį turi atsistatydinti, o J.Chiracas turi paskirti laikinąją vyriausybę, kuri valdys šalį iki birželį vyksiančių parlamento rinkimų.