Neteisėtais buvo pripažinti A.Zuoko veiksmai pasiūlant miesto tarybai papildyti šių metų sausio 25 dienos tarybos posėdžio darbotvarkę klausimu dėl jo atleidimo iš mero pareigų bei Ž.Šilgalio veiksmai šiame posėdyje pateikiant sprendimo „Dėl Artūro Zuoko atleidimo iš Vilniaus miesto savivaldybės mero pareigų“ projektą.

Pripažinęs minėtus veiksmus neteisėtais, teismas panaikino tarybos sprendimo dalį, kuria buvo papildyta sausio 25 dienos darbotvarkė klausimu dėl A.Zuoko atleidimo.

Taip pat buvo panaikintas savivaldybės tarybos sprendimas, kuriuo buvo atmestas tarybos sprendimo projektas „Dėl Artūro Zuoko atleidimo iš Vilniaus miesto savivaldybės mero pareigų“.

Tokį Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą atsakovai A.Zuokas, Vilniaus miesto savivaldybės taryba ir jos sekretorius Ž.Šilgalis gali skųsti aukštesnės instancijos teismui per 14 dienų.

„Skųsime tokį sprendimą“, - DELFI sakė atsakovų atstovas, savivaldybės teisininkas Jovitas Elzbergas.

Jis užsiminė, kad jau klausydamas teismo sprendimo sugalvojo motyvus, kuriais remsis rašydamas skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Sprendimo į teismo posėdį pasiklausyti atėjęs vienas iš pareiškėjų socialdemokratas Vilniaus tarybos narys J.Požėla sakė, kad jie „jaučiasi laimėję šioje byloje“.

A.Zuokui oponuojantys tarybos nariai žadėjo surengti naują interpeliaciją A.Zuokui, jei tik teismas priims jai palankų sprendimą. Kadangi ketvirtadienį paskelbtas teismo sprendimas nėra galutinis, pareiškėjai dar negali inicijuoti naujos interpeliacijos.

Pareiškėjus šioje byloje atstovavo advokatai Gediminas Baublys ir Kęstutis Švirinas. Viešame posėdyje nagrinėjant bylą apklaustos dvi liudytojos – savivaldybės administracijos darbuotojos.

Nagrinėjant bylą buvo surengti keli posėdžiai, kuriuose nei patys pareiškėjai, nei atsakovai nedalyvavo.

DELFI primena, jog sausio 25 dieną A.Zuoko šalininkai taryboje surengė balsavimą dėl nepasitikėjimo meru. Kadangi balsavimas buvo surengtas savaite anksčiau nei planavo interpeliaciją inicijavę mero oponentai, jie balsavimą boikotavo.

Nepaisant to, A.Zuokui pavyko mobilizuoti savo šalininkus ir, balsavime dalyvavus daugiau nei pusei tarybos narių, jis buvo pripažintas galiojančiu. Oponentų mėginimas nuversti merą iš posto baigėsi jo pergale - už nepasitikėjimą A.Zuoku slapta balsavo tik vienas tarybos narys, prieš – 24.