Į Klaipėdos I ir II Melnragių, Girulių, Invalidų ir Smiltynės paplūdimius penktadienį atvežtos šiukšlių dėžės. Pirmadienį bus atvežtos persirengimo kabinos ir suolai. Gelbėjimo tarnybos Klaipėdos paplūdimiuose pradės dirbti nuo gegužės 15 dienos.

Palangos paplūdimiai taip pat baigiami ruošti naujam vasaros sezonui.

Penktadienio pavakarę Palangos paplūdimiuose jau ilsėjosi ir maudėsi nemažai poilsiautojų, kurių didelė dalis atvyko iš kitų šalies miestų.

Neringoje nuo gegužės 1 dienos visiškai parengtas ir veikia Nidos paplūdimys, kuriam neseniai suteikta Mėlynoji vėliava, rodanti, kad paplūdimys atitinka Europos Sąjungos standartus.

Bendrovės "Neringos komunalininkas" direktorius Arūnas Burkšas BNS sakė, kad Nidos paplūdimyje išvalytas smėlis, pastatytos kabinos, suoliukai, šiukšlinės, dirba gelbėtojų komanda.

Kitų Neringos gyvenviečių paplūdimiai sezonui bus baigti rengti iki gegužės vidurio, tačiau šiuose paplūdimiuose smėlis jau išvalytas.

Kai kuriuose Neringos paplūdimiuose tebelikviduojami žiemą siautusių audrų padariniai. Daugelyje vietų vanduo nuplovė kopas ir išvertė laiptus, kai kur laiptus užpustė smėlis.