Pakete tik du pasiūlymai – Gynybos departamento personalo saugumo priemonės ir pasiūlymas draugiškoms valstybėms perleisti nebeeksploatuojamus JAV karo laivus, dar nesulaukusius dvidešimties metų.

Pentagono siūlomas įstatymo projektas suteiktų prezidentui teisę parduoti penkis nereikalingus laivus Meksikai, Taivanui ir Turkijai, taip pat dar penkis laivus padovanoti Lietuvai, Portugalijai ir Turkijai.

Norint perleisti laivus, kurių tonažas viršija 3 tūkst. tonų ar kurių amžius nesiekia 20 metų, reikia pakeisti JAV įstatymą.

Gynybos Departamentas siekia teisės parduoti „Osprey“ klasės minų tralerius „Oriole“ ir „Falcon“ Taivanui, „Osprey“ klasės minų tralerį „Shrike“ Turkijai ir „Austin“ klasės amfibinius transporterius „Ogden“ bei „Cleveland“ Meksikai.

Be to, Pentagonas nori padovanoti Lietuvai „Osprey“ klasės minų tralerius „Kingfisher“ ir „Cormorant“, Portugalijai – valdomųjų raketų fregatas „George Philip“ ir „Sides“ (iš „Oliver Hazard Perry“ klasės) ir Turkijai – „Osprey“ klasės minų tralerį „Black Hawk“.