Atrodo, kad Lietuvos žiūrovas ir skaitytojas nebenori matyti pagyvenusių ar net kiek vyresnių žmonių. Tą pripažįsta net patys žiniasklaidininkai. Atsimename, kaip viena televizijos stotis jauną žinių pranešėją pakeitė kita, dar jaunesne, beveik paaugle.

Ar normali tokia situacija? Ką gali visuomenei duoti gyvenimo patirties neturintys jaunuoliai – laidų vedėjai. Kodėl nenorima panaudoti to kapitalo, kurį turi sukaupę labiau subrendę. Kodėl lietuviai, skirtingai nei Vakarų šalių piliečiai, labiau pasitiki neapsiplunksnavusiais jaunikliais nei solidžiais, už savo žodžius gyvenimo patirtimi atsakančiais vyresniaisiais? Ko netenkame, ekranus ir puslapius užleidę tik jauniesiems? Atrodo, Laris Kingas Lietuvoje vietos nerastų...

Apie tai – ketvirtadienį 9.10 val. tiesioginėje „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Raktas“. Kartojimas – 19.55 val.

Laidos vedėjas – Audrys Antanaitis.

Dalyvauja Mykolo Romerio universiteto Socialinės politikos katedros vedėja prof. Vida Kanopienė, Lietuvos pramonininkų konfederacijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Aleliūnas, bendrovės „Integrity PR“ projektų direktorė Daiva Lialytė.

Klausimus laidos dalyviams pateikti arba pareikšti savo nuomonę galite šio anonso komentaruose.