Atmosfera dar labiau įkaito, kai spaudos konferencijoje dalyvavęs Lietuvos laisvės lygos lyderis, buvęs sovietinis politkalinys Antanas Terleckas pareiškė, kad jam gėda būti lietuviu ir girdėti žydus įžeidžiančius žodžius.

Keli žurnalistai kreipėsi į spaudos konferencijai vadovavusį "Lietuvos aido" bendrovės direktorių Algirdą Pilvelį, prašydami pokalbį vesti "normaliu būdu".

Tačiau, iškilus grėsmei, kad kils peštynės tarp antisemitiškai nusiteikusių ir antisemitizmą pasmerkusių asmenų, A. Pilvelis skubiai išėjo iš spaudos konferencijos ir ji nutrūko. Jos dalyviai dar ilgokai ir triukšmingai aiškinosi tarpusavio santykius.

Spaudos konferenciją pradėjęs A. Pilvelis, paminėjęs kelis įtakingus sovietmečio žydų tautybės funkcionierius, dievagojosi esąs žydų bičiulis ir gerbiąs šią tautą.

Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus ir premjero Andriaus Kubiliaus pareiškimus apie pastaruoju metu "Lietuvos aido" paskelbtus antsemitinius rašinius jis pavadino "nesusipratimu".

Tačiau A. Pilvelis neatsakė į klausimą, kaip galima suderinti jo žodžius, kad "niekada "Lietuvos aidas" nevykdys kampanijos prieš žydų tautą", su laikraščio paskelbtais rašiniais.

Dienraštis "Lietuvos aidas" trečiadienį paskelbė rašinius, kuriuosekvestionuojamas karo nusikaltėlių teisinio persekiojimo būtinumas, žydų tauta kaltinama marksizmo sukūrimu ir jo praktika, komunizmo platinimu, Lietuvos sovietinimu, raginama organizuoti tarptautinį "žydų nusikaltimų" žmonijai tribunolą.

Nors spaudos konferencijos tema buvo žydų emigracija iš Lietuvos klausimas, apie tai iš esmės nebuvo kalbėta.