Pirmadienį buvo išklausyti pareiškėjų sostinės tarybos narių Juro Požėlos, Kęstučio Masiulio, Vidmanto Martikonio, Juzefo Kvetkovskio advokatai Gediminas Baublys ir Kęstutis Švirinas bei Vilniaus miesto merą A.Zuoką ir tarybą atstovaujantis teisininkas Jovitas Elzbergas. Taip pat buvo apklaustos dvi liudytojos.

Nei patys pareiškėjai, nei atsakovai teismo posėdyje nedalyvavo. Jo prieigose sukiojosi tik sostinės tarybos narys konservatorius K.Masiulis.

DELFI primena, jog sausio pabaigoje A.Zuoko šalininkai taryboje surengė balsavimą dėl nepasitikėjimo meru. Kadangi balsavimas buvo surengtas savaite anksčiau nei planavo interpeliaciją inicijavę mero oponentai, jie balsavimą boikotavo.

Nepaisant to, A.Zuokui pavyko mobilizuoti savo šalininkus ir, balsavime dalyvavus daugiau nei pusei tarybos narių, jis buvo pripažintas galiojančiu. Oponentų mėginimas nuversti merą iš posto baigėsi jo pergale - už nepasitikėjimą A.Zuoku slapta balsavo tik vienas tarybos narys, prieš – 24.

Pagal galiojančią tvarką naują interpeliaciją merui bus galima inicijuoti tik po metų, taigi A.Zuokas galės likti šiame poste iki kitų savivaldos rinkimų. Tačiau opozicija žadėjo surengti naują interpeliaciją A.Zuokui, jei tik teismas priims jai palankų sprendimą.