Iš K.Kuzmicko patalpas nuomojanti pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikianti bendrovė "Medgintra" kartu su kitais Kaune esančiais privačiais centrais Seimo komiteto vadovui apskundė miesto savivaldybę.

Privatininkų pasipiktinimą sukėlė miesto valdžios ketinimai apriboti centrų galimybes teikti teritorinės ligonių kasos apmokamas psichikos sveikatos priežiūros paslaugas.

Gavęs skundą Seimo komiteto vadovas K.Kuzmickas persiuntė jį nagrinėti Kauno merui bei savivaldybės administratoriui. Politikas savivaldybės vadovų paprašė ištirti kreipimesi išdėstytus faktus ir informuoti Seimo Sveikatos reikalų komitetą apie nagrinėjimo rezultatus bei priimtus sprendimus.

Anot Kauno miesto savivaldybės pareigūnų, šios problemos jau svarstytos ne kartą ir privatininkų pretenzijos buvo atmestos. Nepaisant to, Seimo komiteto vadovui K.Kuzmickui, kuris taip pat yra ir Kauno miesto tarybos narys, rengiamas atsakymas.

Kauno miesto tarybos sveikatos, sporto ir jaunimo reikalų komiteto vadovas Vytautas Mikėnas pripažino, jog dėl privatininkų interesų savivaldybei nuolat buvo daromas spaudimas.

Anot V.Mikėno, tai daroma per tarpininkus ir atsargiai: "K.Kuzmickas neturi didelės įtakos Kauno vadovams, todėl meras atsispyrė spaudimui. Juolab kad socialliberalų pozicijos savivaldybėje yra gerokai susilpnėjusios".

Pasak Kauno tarybos nario, K.Kuzmicko atžvilgiu priešiškai nusiteikusios visos frakcijos: "Jei tarybos nariai sužino, kad svarstomu klausimu kaip nors yra suinteresuotas K.Kuzmickas, atmeta net gerus pasiūlymus".

K.Kuzmickas "Lietuvos rytui" vakar pareiškė, jog neprisimena ar nepastebėjo, jog tarp skundo iniciatorių buvo ir jam pačiam priklausančių patalpų nuomininkė bendrovė "Medgintra".

Tačiau komiteto vadovas teigė retai užeinantis į išnuomotas patalpas, kuriose anksčiau jis buvo įkūręs Eriksoninės hipnozės centrą. Parlamentaras tvirtino nuomininkus į savo valdas įsileidęs norėdamas išsaugoti kabinetą ir baigęs politiko karjerą vėl užsiimti ankstesne veikla.

K.Kuzmickas mano, kad jo veikla nesukėlė interesų konflikto: "Aš jokių sprendimų nepriėmiau, o tik persiunčiau skundą. Jeigu to nebūčiau padaręs, taip pat būčiau sulaukęs kaltinimų".

Socialliberalas teigė, jog siekia laikytis atokiau nuo Kauno problemų: "Norėčiau daugiau padėti, tačiau baisu. Nesinori sukelti įtarimų šešėlio".