Skundą dėl šmeižto Kėdainių rajono apylinkės teismui įteikė „Krekenavos agrofirmos” direktorius Linas Grikšas. Skunde jis nurodo, kad D.Budrevčienė interviu televizijose ir laikraščiuose paskleidė tikrovės neatitinkančias ir jį žeminančias žinias apie tai, kad jis ją privertė pasirašyti dokumentą, vartodamas psichologinį ir grasindamas fiziniu smurtu, rašoma ŽTSI pranešime spaudai.

Pasak Kęstučio Čilinsko, L.Grikšas gali bandyti ginti savo garbę ir orumą tik civiline tvarka.

Pranešime rašoma, kad „Krekenavos agrofirmos“ vadovo, bandymas panaudoti teismą atvirai apie neteisėtus veiksmus prabilusios darbuotojos neteisėtam baudžiamajam persekiojimui gali būti priskirtas prie piktnaudžiavimo teise, kuriuo siekiama įbauginti kitus Krekenavos agrofirmos darbuotojus.

ŽTSI pranešime rašoma, kad jei teismas pradės baudžiamąjį procesą prieš D.Budrevičienę pagal šį L.Grikšo skundą, tai bus ženklas darbuotojams, kad ir jie už nepaklusimą bendrovės vadovybei, už jos kritiką bei nusiskundimus neteisėtais veiksmais spaudoje, bus persekiojami baudžiamąja tvarka.

Šiuo metu D.Budrevičienė taip pat teisiasi su buvusiais darbdaviais dėl neteisėto atleidimo iš darbo.

Kovo pabaigoje, po viešų pareiškimų, kad „Krekenavos agrofirmoje“ dalis atlyginimo yra mokama neoficialiai – „vokeliuose“, D.Budrevičienė buvo atleista iš darbo.