Šią skolą nesėkmingai bando atsiimti našlė likusi Kristina Milaševičienė. Moteris tvirtina, kad mirus jos vyrui K.Kuzmickas pradėjo išsisukinėti nuo įsipareigojimų.

Iki šiol bylinėtis su buvusiu ilgamečiu šeimos draugu vengusi K.Milaševičienė neatmeta galimybės kreiptis į teismą. „Dažnai svarstau, kaip šioje situacijoje būtų pasielgęs mano vyras. Mane nuo šio žingsnio stabdė tai, kad jie buvo vaikystės draugai. Gal esu pernelyg atlaidi ir naivi, bet turėjau vilčių, kad problemą pavyks išspręsti taikiai", -„Lietuvos rytui" kalbėjo moteris.

K.Kuzmickas iš K.Milaševičiaus didelę pinigų sumą pasiskolino 1997 metų liepą. Kaip tvirtinama notarų patvirtintoje sutartyje, skolą K.Kuzmickas buvo įsipareigojęs gražinti spalio 31-ąją. Sutartyje jis įsipareigojo K.Milaševičiui įkeisti savo turtą - Kaune esantį butą bei gyvenamąjį namą su žemės sklypu. Bet ši procedūra neįvyko. Lapkričio mėnesį K.Milaševičius staiga mirė.

„Į vyro laidotuves K.Kuzmickas atvyko kaip į šventę. Su trimis rožėmis", - prisiminė skolos neatgaunanti ir draugyste su politiku nusivylusi K.Milaševičienė. Moteris pripažino, kad vyras K.Kuzmickui nenoriai skolino pinigus, lyg nepasitikėdamas.

K.Milaševičienė „Lietuvos rytui" vakar pasakojo, jog K.Kuzmickas už pasiskolintus pinigus Čekijoje ketino pirkti privačiai valyklai būtinus įrenginius. Pažinčių ten turėjęs K.Kuzmickas tokius įrenginius prižadėjo nupirkti ir didmenine bei mažmenine audinių prekyba tuomet besivertusiam K.Milaševičiui. Bet po K.Milaševičiaus mirties jo našlė K.Kuzmicko paprašė atšaukti užsakymą.

K.Milaševičienės teigimu, dabar ginčijama suma siekia 70 tūkst. litų. Visus kitus pinigus per didelius vargus moteriai iš K.Kuzmicko pavyko išsireikalauti. Skolų atgavimo procesas truko trejus metus. „K.Kuzmickas skolą man grąžindavo nenoriai, po kelis tūkstančius dolerių. Vis man aiškindavo turįs finansinių sunkumų, tačiau žadėjo atsiskaityti. Kiek spėriau skolos reikalai pajudėjo tik prieš Seimo rinkimus", - kalbėjo K.Milaševičienė.

Paskutinį kartą iš tuomečio kandidato į Seimo narius rankų K.Milaševičienė 2 tūkst. JAV dolerių gavo 2000-ųjų liepą. „Nors politikas dar liko skolingas per 17 tūkst. dolerių, daugiau jokių žinių iš jo neturiu", -tvirtino moteris.

K.Milaševičienei dažni politiko šeimos skundai apie finansinius sunkumus buvo keisti. Prieš Seimo rinkimus K.Kuzmickas oficialiai deklaravo turto ir pajamų turįs daugiau kaip už 477 tūkst. litų. Buriuoti ir medžioti mėgstančio politiko turto sąraše - mūrinis namas su priestatu Kaune, du butai, dviejų bendrovių akcijos, jachta, taip pat trys medžiokliniai šautuvai.

K.Kuzmicko žmonai Solveigai priklauso drabužių valykla Kaune. Vyrui einant į politiką S.Kuzmickienė deklaravo turinti vien brangenybių už 70 tūkst. litų.

Tuo tarpu negalėdama laiku atgauti skolos K.Milaševičienė tvirtino patyrusi nemažai finansinių nuostolių. Po vyro mirties norėdama išsaugoti verslą, moteris pati aiškinosi su kreditoriais, skolinosi iš banko, mokėjo delspinigius.

Nei dalimis skolą K.Milaševičiaus našlei grąžindavęs K.Kuzmickas, nei ji neturi jokių paskolos grąžinimo raštelių. „Aš galiu teigti, kad iš viso nieko negavau. Bet nesu toks žmogus. Kitas mano vietoje gal elgtųsi kitaip", - samprotavo moteris.

"Lietuvos ryto" klausimai apie skolą vakar suglumino politiką. Parlamentaras neneigė, jog iš K.Milaševičiaus skolinosi pinigų, bet tikino visą skolą grąžinęs dar prieš jo mirtį.

K.Kuzmickas taip pat teigė, kad apie skolas su mirusio draugo našle nešnekėjęs.

Tačiau Seimo komiteto pirmininkas pripažino neturįs jokių skolos grąžinimą patvirtinančių dokumentų. Pasak politiko, skolinantis pinigus notarų biuro darbuotojai esą jam aiškino, kad grąžinęs K.Milaševičiui skolą jis turėtų iš kreditoriaus atgauti paskolos sutarties originalą. Bet ir šio dokumento K.Kuzmickas neturi.

„Kai K.Milaševičiui grąžinau skolą, jis neturėjo sutarties originalo ir žadėjo atiduoti jį vėliau. Bet aš išvykau į Lenkiją. Ten mane pasiekė žinia apie draugo mirtį. Apie originalą teiravausi ir K.Milaševičienės, bet ji man nieko nesakė", - savo versiją dėstė parlamentaras.

K.Kuzmicko nuomone, kilęs ginčas turėtų būti sprendžiamas teisiniu būdu: „Nežinau, kodėl K.Milaševičienė iki šiol to nepadarė. Nemažai laiko praleidžiu Vilniuje, bet iš jos nesulaukiau nusiskundimų".