Bet iš „Lietuvos ryto“ išgirdęs, kad ministerijoje iki šiol tebėra jo prašymas dėl rentos paskyrimo, V.Prudnikovas sutriko: „Kad aš kažkada kreipiausi? Neprisimenu. Gal prašymą dėl rentos gali teikti opera, baletas, kitos organizacijos. Bet kad aš būčiau teikęs? Atrodo, kad ne“.

Prieš pusantrų metų V.Prudnikovas, pasitelkęs savo pažintis, stengėsi išsirūpinti 500 litų rentą, kuri kas mėnesį jam būtų mokama iki pensijos.

„Tuo metu V.Prudnikovas, kaip Darbo partijos atstovas, jau buvo tapęs Seimo nariu ir buvo priimtas politinis sprendimas, kad naujojoje Vyriausybėje jis bus kultūros ministras“, – prisiminė tuometė ministerijos vadovė, dabartinė parlamentarė Roma Žakaitienė.

Politikė, siekdama, jog būsimasis ministras nuo pat pirmųjų darbo dienų neįsiveltų į interesų konfliktą, bandė paaiškinti, jog rentos skirti neįmanoma: „Juk V.Prudnikovas tuomet dėstė Muzikos akademijoje, dainavo Operos ir baleto teatre. Todėl parašiau jam laišką, paaiškindama, kokiais atvejais menininkams mokama renta“.

500 litų rentą iki pensijos turi teisę gauti dainininkai, baleto artistai bei pučiamųjų instrumentų muzikantai, jei jie jau negali atlikti savo darbo.

Tačiau V.Prudnikovas tokių sąlygų neatitiko, kadangi dar yra gana aktyvus solistas, be to, dirba valstybės tarnyboje.

Melo ir interesų konfliktų liūne V.Prudnikovas murdosi jau ne pirmas mėnuo, rašo „Lietuvos rytas“.

Nors atlikusi tyrimą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė, kad ministras pasielgė neetiškai, išsiųsdamas už Kultūros ministerijos pinigus į užsienį koncertuoti savo žmoną Nijolę Ralytę ir dukrą Ievą Prudnikovaitę, jis į tai numojo ranka.

V.Prudnikovas teigė, jog pasirašydamas dokumentus dėl menininkų siuntimo koncertuoti užsienyje jis nežinojęs, kad tarp jų buvo ir jo šeimos nariai. Tačiau šį įžūlų melą demaskavo Kultūros ministerijos valstybės sekretorė Diana Paknytė, rašo „Lietuvos rytas“.

Ji patvirtino, kad buvo įspėjusi ministrą dėl galimų nemalonumų, kai į užsienį komandiruojami jo šeimos nariai.

DELFI primena, kad opozicinė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija antradienį pradėjo rinkti parlamentarų parašus, reikalingus interpeliacijai kultūros ministrui Vladimirui Prudnikovui surengti. Frakcijos parengtame interpeliacijos tekste ministro klausiama, kodėl jis nepaisė įspėjimo apie galimą viešųjų ir privačių interesų konfliktą, priimdamas sprendimą dėl žmonos ir dukters siuntimo koncertuoti užsienyje valstybės lėšomis ir kodėl Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai V.Prudnikovas nutylėjo, jog tokio įspėjimo sulaukė.

„V.Prudnikovas vertas būti atstatydintas ne vien dėl skandalingų savo sprendimų ar kelionių – nuodugniau pasidomėję jo veikla, matome, jog šis žmogus yra visiškai nekompetentingas vadovauti ministerijai ir savo veiksmais diskredituoja visą Vyriausybę”, - frakcijos pranešime cituojamas Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

„Gaila tik kad ministras nepasinaudojo mūsų siūlymu pačiam atsistatydinti ir tenka imtis interpeliacijos procedūros”, - sako politikas.

Ministro interpeliacijai surengti reikalingas penktadalis Seimo narių parašų.