Kreipdamasi į „Lietuvos rytą“ su reikalavimu paneigti, kad ji kada nors gyveno ir vedė bendrą ūkį kartu su V.Uspaskichu, 24 metų moteris tvirtina, jog ji niekada nebuvo šio verslininko meilužė.

DELFI duomenimis, A.Filipovič kol kas nėra apsisprendusi, ar jai užteks tik paneigimo, jei tokį išspausdins dienraštis, ar ji privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto kreipsis į teismą.

Mat, buvo paskelbtas nuotraukos, esą pažeidžiančios jos privatų gyvenimą ir darytos be jos asmeninio sutikimo. O žurnalistai į remontuojamą jos butą sostinės centre neva pateko neturėję tam jokio - nei žodinio, nei rašytoinio - leidimo.

DELFI pabandžius susisiekti su A.Filipovič, kad ši detaliau pakomentuotų savo reikalavimą paneigti informaciją, Ūkio ministerijos, kur ji dirba specialiste, telefonu niekas neatsakė. Vėliau jos kolegos paaiškino, kad A.Filipovič yra pasiėmusi kasmetinių atostogų ir ministerijoje jos nebus nuo gegužės 9 iki 22 dienos.

Reikalavimą paneigti informaciją A.Filipovič dienraščiui išsiuntė trečiadienį.

Visuomenės informavimo įstatymas numato, kad reikalavimas paneigti informaciją turi būti pateiktas viešosios informacijos rengėjui ne vėliau kaip per 2 mėnesius nuo reikalaujamos paneigti informacijos paskelbimo.

Taip pat numatyta, kad reikalavime paneigti turi būti nurodoma, kokie paskelbtos informacijos teiginiai žemina asmens garbę ir orumą. A.Filipovič reikalavime yra nurodžiusi ne vieną citatą, kurią prašo paneigti.

Primename, kad balandžio pabaigoje „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad Vilniuje V.Uspaskichas gyvena kartu su 24 metų moterimi.

„Viktoras retai grįžta namo pirmas. Dažniausiai namuose jo jau laukia Anželika. Abu jie turi savo raktus“, - „Lietuvos rytui“ pasakojo V.Uspaskicho kaimynai Vilniuje. Kai 27-ojo buto durys trinkteli taip, kad net sudreba namo sienos, vilnietė Rūta Tautavičiūtė žino, kad į namus grįžo jos kaimynas V.Uspaskichas.

Išgirdusi tyliai uždaromas to paties buto duris, moteris net nežiūrėdama pro akutę gali pasakyti, jog parėjo Anželika Filipovič.

Darbo partijos lyderis name šalia Seimo rūmų įsikūrė prieš ketverius metus. Nuo to laiko kaimynai mato ne tik dažnai nakvoti čia grįžtantį 46 metų V.Uspaskichą, bet ir jo 24 metų draugę A.Filipovič, rašė dienraštis.

Šio namo senbuviai pirmaisiais metais sutikdavo juos įeinančius ir išeinančius kartu. Pastaruoju metu politikas ir jo draugė buto duris atsirakina skirtingu metu, o į namo kiemą įsuka kiekvienas savo automobiliu.

Praėjusių metų pabaigoje pasikeitė dar vieno šios laiptinės buto – 30-ojo – šeimininkai. Šio trijų kambarių būsto trečiajame aukšte savininke tapo A.Filipovič. Nuo šių metų sausio jame triūsia darbininkų brigados iš Kėdainių.

Už aprūpintą gyvenimą Anželika turėtų būti dėkinga milijonieriui V.Uspaskichui, kuris turi šeimą Kėdainiuose, skelbia dienraštis.

Per penkerius draugystės metus A.Filipovič tapo ne tik buto prestižinėje sostinės vietoje savininke.

Savo įtakingo draugo dėka mergina gavo darbą Ūkio ministerijoje, šiemet ji įgis brangiai kainuojantį universitetinį išsilavinimą, važinėja nauju visureigiu, tvirtina laikraštis.

„Anželikos ir V.Uspaskicho draugystė yra vieša paslaptis. Daug kas žino apie jų ryšius“, – „Lietuvos rytui“ tvirtino tuometės choreografinės grupės NEBL (Šiaurės Europos krepšinio lygos) šokėja, nepanorusi viešinti savo pavardės. Gimnastė A.Filipovič į šią choreografinę grupę atėjo 1999 metais, kone nuo jos įsikūrimo pradžios.

Dienraščio žurnalistams politiko paklausus, kiek laiko Anželika yra artima jo draugė, jis atsakė: „Jūs stipriai klystate. Jūs kažką supainiojote, gerbiamieji“.

Politikas tvirtina savo kaimynų Vilniuje nepažįstantis, tačiau priduria: „Jeigu jūs kalbate apie tą Anželiką, kurią man jau anksčiau norėjo pripaišyti, tai sakau, kad mes nieko bendro neturime“.

„Nežaidžiu tų žaidimų, jūsų... Jūs patys žaiskite“, - „Lietuvos rytui“ sakė Kėdainiuose gyvenanti Darbo partijos vadovo žmona 41-erių metų Jolanta Blažytė, paklausta, ar žino apie sutuoktinio neištikimybę.