Atsakydama į naująjį skandalą, kai Kauno rajono savivaldybėje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai šią savaitę dvi savivaldybės administracijos urbanistikos skyriaus tarnautojas sulaikė įtarę kyšių ėmimu, savivaldybės vadovybė surengė spaudos konferenciją.

Kauno rajono meras Leonardas Gineika teigė, jog "tai, kas atsitiko, yra nesuprantamas ir šiurpinantis atvejis, bus imtasi griežtesnių priemonių". "Mums tai buvo didelis šokas", - sakė L.Gineika.

Paklausus, ar meras neketina prisiimti atsakomybės už jau antrą iškilusį į viešumą įtariamo kyšininkavimo atvejį Kauno rajono savivaldybėje, teigė kad pagal įstatymus jam tai nepriklauso.

"Numatyta tvarka, galiu kontroliuoti administracijos direktorių, kad jis vykdytų tarybos nutarimus. Vyriausybė atidalino funkcijas, aš kaip ir kaltas, bet funkcijas vykdo administracijos direktorius, aš galiu kreiptis ir kviesti tik administracijos direktorių ir su juo kalbėti apie padalinių darbą," - sakė Kauno rajono meras.

Prieš keletą savaičių naujuoju Kauno rajono administracijos direktoriumi išrinktas Valerijus Makūnas, teigia, kad imsis priemonių savivaldybės darbuotojų darbo skaidrumui užtikrinti.

"Užsakyta galimybių studija dėl vieno langelio principo įdiegimo Kauno rajono savivaldybėje. Žmogus ateidamas į savivaldybę, paduodamas dokumentus, turėtų gauti visą jam reikalingą informaciją, o dokumentai būtų priimti. Tuo bendravimas su savivaldybės darbuotojais ir pasibaigtų," - sakė jis.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriui vadovaujantis Feliksas Jackevičius sako, kad apie kyšininkavimą nėra nieko girdėjęs, tačiau jei reikalautų savivaldybės valdžia - atsistatydintų.

"Nusiskundimų apie kyšininkavimo atvejus aš tikrai neturėjau. Kaip skyriaus vedėjas, aš kaltę prisiimu, kad aš nemačiau, nes negalėjau matyti. Jeigu pareikalaus atsistatydinti - atsistatydinsiu. Tačiau tai būtų Urbanistikos skyriaus griūtis", - sakė jis. Urbanistikos skyriaus vedėjas teigė, kad kyšininkavimą urbanistikos skyriuje tikriausiai lėmė didelis darbuotojų trūkumas ir maži atlyginimai.

Kauno rajono savivaldybėje krata buvo atlikta pirmadienį ,Urbanistikos skyriaus vyriausiosios specialistės Irenos Ragauskaitės ir to paties skyriaus vyriausiosios inžinierės Solveigos Blockienės kabinetuose. Joms pareikšti įtarimai kyšininkavimu bei nušalinimas nuo pareigų pusei metų.

Dar du buvusius Kauno rajono valdininkus - Kauno rajono mero patarėją Vidmantą Spruogį ir transporto skyriaus vedėją Robertą Ramošką Kauno apylinkės teismas nuteisė 2 metų ir 6 mėnesių bei 3 metų bausmėmis. Abiems bausmės buvo atidėtos trejiems metams. Nuteisti valdininkai nuosprendžius apskundė Kauno apygardos teismui.