"Man patiko Viktoro Muntiano pasakyta mintis, kad reikėtų iš esmės gerinti valstybės valdymą, siekiant geresnės kokybės, nes priešingu atveju mūsų valstybei gresia žlugimas", - motyvuodamas savo sprendimą prisijungti prie naujos frakcijos BNS ketvirtadienį sakė J.Ramonas.

Iš kontroversijų neišbrendantis J.Ramonas neatsakė, ar įstotų ir į naują partiją, apie kurios kūrimą yra užsiminęs V.Muntianas.

J.Ramonas, anksčiau priklausęs Seimo Valstiečių liaudininkų frakcijai, iš jos praėjusių metų pabaigoje pasitraukė.

J.Ramonas, pastaruoju metu buvo įsivėlęs į ne vieną skandalą. Vienas pastarųjų kilo, įtarus, kad parlamentaras galėjo būti prisidėjęs suariant senąsias kaimo kapines.

Protestuodami prieš Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho veiklą ir vadovavimą, iš DP frakcijos Seime ir partijos apskritai nusprendė pasitraukti parlamentarai Algirdas Ivanauskas, Romas Venclovas, Rimvydas Turčinskas, Juozas Jaruševičius, Jonas Lionginas, Vladimiras Orechovas, Andrius Baranauskas. Šie septyni parlamentarai nutarė jungtis į naują Pilietinės demokratijos frakciją.

Prie šios frakcijos prisijungė ir anksčiau mišriai Seimo narių grupei priklausantys parlamentarai Petras Baguška, Henrikas Žukauskas ir iš liberaldemokratų frakcijos pasitraukęs Algimantas Matulevičius.

Iš viso naujoji Pilietinės demokratijos frakcija šiuo metu vienija 11 parlamentarų.

Prie jos ketina prisijungti ir Darbo partiją paliekantis Seimo pirmininkas V.Muntianas, tačiau pastarasis bus sustabdęs narystę frakcijoje, kol užims parlamento vadovo pareigas.