Ignalinos AE teigia, jog didžiausia problema, dėl kurios vėluoja kai kurie saugos gerinimo darbai, yra lėšų stoka. Taip pat daug laiko sugaištama sudarant sutartis, o vykdant tam tikrus darbus, dažnai paaiškėja, jog priemonėms įgyvendinti turi būti atlikti papildomi darbai.

Ignalinos atominės jėgainės saugos gerinimo programa nuolat atnaujinama ir kasmet peržiūrima. 2001-2005 metams buvo numatyta 60 priemonių, iš kurių praėjusiais metais turėjo būti įvykdyta 31. Tačiau buvo įvykdytos 27, iš kurių dešimčiai atliekama galutinė ekspertizė. Didžiąją dalį lėšų saugos gerinimo programai vykdyti 2001 m. skyrė Ignalinos atominė elektrinė, kitos gautos per dvišales ir daugiašales tarptautines bendradarbiavimo programas, iš kredito. Iš viso SIP projektams praėjusiais metais skirta apie 65,6 mln. Lt.

Kas ketvirtį VATESI gauna informaciją apie saugos gerinimo priemonių įgyvendinimą ir vykdo šios programos koord inavimo, planavimo bei konkrečių priemonių įgyvendinimo kontrolę ir priežiūrą. 2002 m. vasario 28 d. ūkio ministras Petras Čėsna patvirtino saugos gerinimo programą 2002-2005 metams. Joje numatyta įdiegti 52 priemones.