Panevėžio apskrities viršininkės pavaduotoja Zita Kukuraitienė neabejoja, kad šią savaitę tikrai bus nuspręsta, kas ją pakeis. „Sostinėje vyksta tarptautinis forumas, sprendimas paaiškės, kai jis baigsis. Praėjusios savaitės duomenimis, šį postą turėjo užimti „darbietis“. Tačiau į jį pretenduoja ir socdemai“, - aiškino kol kas dar apskrities viršininkės pavaduotoja dirbanti socialliberalė.

Paklausta, koks politikas galėtų užimti apskrities viršininko pavaduotojo postą, Z.Kukuraitienė neabejodama atsakė: „Kokios tai partijos atstovas būtų - nesvarbu. Svarbiausia, kad ji nesumaišytų, jog tai ne jo privati bendrovė. Šiame poste reikia spręsti apskrities problemas, jokiais būdais ne asmenines. Tai turi būti kompetentingas žmogus, nesuinteresuotas asmenine gerove“.

Kandidatas - dziudo treneris

PB žiniomis, vienas pretendentų į apskrities viršininko pavaduotojo kėdę yra neseniai į Darbo partiją įstojęs žinomas dziudo treneris Vidas Klimašauskas. PB jis neneigė, kad šis postas buvo siūlomas: „Tokia kalba buvo, bet, kiek žinau, nuspręsta, jog jis atiteks socdemams“.

V.Klimašauskas anksčiau priklausė buvusiai centro sąjungai. „Kai susijungė dvi partijos - Centro ir Liberalų - nepareiškiau noro tapti liberalcentristu. Įstojau į Darbo partiją. Jos nariu esu jau beveik metai“, - teigė V.Klimašauskas. PB duomenimis, „darbiečiu“ žinomas treneris tapo tik 2005 metų lapkričio 15 dieną.

Nežinomybė

Vakar posėdžiavo Darbo partijos Panevėžio skyriaus nariai. Posėdžio metu kalbintas skyriaus pirmininkas Petras Narkevičius teigė, kad konkretaus siūlymo rinkti kandidatą į apskrities viršininko pavaduotojo postą nėra gavę, tačiau nepaneigė, kad jo ir nebuvo. „Jei toks siūlymas bus, svarstysime. Gandais netikime. Jei taip atsitiks, postui užimti turime rimtų kandidatų. Jų kandidatūras apsvarstysime. Manau, kompetentingų žmonių rasime“, - kalbėjo P.Narkevičius.

Socialdemokratų partijos Panevėžio skyriaus lyderis Povilas Vadopolas, išgirdęs informaciją, kad apskrities viršininko pavaduotojo postas gali atitekti socdemams, nustebo: „Juk jau buvo nuspręsta, kad jis atiteks „darbiečiams. Dar praėjusią savaitę juk buvo priimtas sprendimas“.

Po šios žinios Panevėžio socdemų lyderis puolė aiškintis, kaip yra iš tikrųjų. PB žiniomis, P.Vadopolas susiekė su Socialdemokratų partijos lyderiais Vilniuje. „Seimo narė Milda Petrauskienė man aiškino, kad dėl šio politinio pasitikėjimo posto vyksta derybos. Kaip jos baigsis, nežinau. Tai nėra taip svarbu, kas užims kėdę. Bus patvirtinti ministrai, o apskrities viršininkų pavaduotojų postai nėra tokie svarbūs“.

Panevėžio socdemų lyderis teigė, kad jei bus siūloma socdemams užimti apskrities viršininko pavaduotojo postą, tinkamų kandidatų tikrai ras. Pasiteiravus, ar tai galėtų būti į Socialdemokratų partiją ketinęs stoti bankininkas Juozas Bečelis, buvo atsakyta: „Kodėl gi ne, tačiau jis vis dar neįstojo į mūsų partiją. Kadangi šis postas - politinio pasitikėjimo, į jį Bečelis pretenduoti kol kas negali“.