"Aš manau, kad gali dirbti koalicija. Matote, koalicija Seime ir koalicija Vyriausybėje - aš tai matau geroką skirtumą. Todėl, kad Vyriausybėje koalicija dirba visiškai kitais pagrindais. Mes neužsiimame politikavimu, mes turime spręsti visiškai kitus klausimus. Šita koalicija, kuri dabar yra, gali (dirbti-BNS)", - antradienį sakė premjeras.

Antradienį nuo Seimo Darbo partijos frakcijos atskilo 7 jos nariai, nepatenkinti partijos vadovo Viktoro Uspaskicho veikla ir vadovavimu.

Iš DP frakcijos Seime ir partijos apskritai nusprendė pasitraukti Algirdas Ivanauskas, Romas Venclovas, Rimvydas Turčinskas, Juozas Jaruševičius, Jonas Lionginas, Vladimiras Orechovas, Andrius Baranauskas. Šie septyni parlamentarai nutarė jungtis į naują Pilietinės demokratijos frakciją.

Prie šios frakcijos jungiasi ir mišriai Seimo narių grupei priklausantys parlamentarai Petras Baguška, Henrikas Žukauskas ir iš liberaldemokratų frakcijos pasitraukiantis Algimantas Matulevičius.

Atskilus daliai "darbiečių", valdančioji koalicija sumažėjo iki 62 narių. Nepaisant skilimo, naujai frakcijos nariai teigia, kad remia dabartinės Vyriausybės programą. Iš viso Seime yra 141 narys.

Seimo socialdemokrtaų frakcijos seniūnas Juozas Olekas BNS antradienį teigė tikįs, jog valdančioji koalicija gali sustiprėti, nes naujoji Pilietinės demokratijos frakcija pareiškė remsianti Vyriausybės programą.

J.Olekas taip pat užsiminė, jog su naująja frakcija bus kalbama ir apie galimą jos prisijungimą prie valdančiosios koalicijos.

BNS žiniomis, tokie preliminarūs Socialdemokratų frakcijos seniūno pokalbiai su naujos Pilietinės demokratijos frakcijos vadovais antradienį jau vyko.

Buvęs "darbietis" Pilietinės demokratijos frakcijos seniūnas Andrius Baranauskas BNS sakė, jog kol kas oficialaus kvietimo derėtis dėl jungimosi į valdančiąją koaliciją, naujosios frakcijos nariai negavo.

Tačiau, anot A.Baranausko, jei toks kvietimas būtų, jis būtų svarstomas.

"Mes esame visiškai atviri, mes pritariame Vyriausybės programai ir, jei koalicijos partneriai galvos, kad mes reikalingi jiems, kad sustiprintumėm valdančiąją daugumą, mes pasiruošę konstruktyviam darbui su jais", - antradienį surengtame brifinge sakė A.Baranauskas.

Naujai susikūrusi frakcija kol kas nekomentuoja, kokiomis sąlygomis sutiktų jungtis prie valdančiosios koalicijos.

"Kai bus peržiūrėta sutartis, jei bus peržiūrėta, tada bus galima kalbėti ir apie postus. Mes atėjome į šią frakciją ne dėl postų, todėl šiandien kalbėti apie postus dar per anksti", - sakė Pilietinės demokratijos frakcijos narys R.Turčinskas.

Jei Pilietinės demokratijos frakcija prisijungtų prie valdančiosios koalicijos, ji vėl turėtų daugumą Seime - 73 atstovus.