Slaptų atostogų metu premjerą lydėjo jo ilgametė draugė - Vilniaus "Draugystės" viešbučio generalinė direktorė Kristina Butrimienė. Į klausimą, ar gerai pailsėjo Kristina, A.Brazauskas atsakė: "Na, čia jau mano reikalas. Atsiprašau, bet aš šia tema nekalbėsiu".

Praėjusį šeštadienį 69 metų A.Brazauskas su drauge į Egipto kurortą Hurgadą iš Vilniaus išskrido užsakomuoju reisu. Saulė šiuo metu ten dar nėra labai kaitri - vidutinė oro temperatūra dieną siekia apie 25 laipsnius šilumos.

Atvykę į Hurgadą A.Brazauskas ir K.Butrimienė apsigyveno prabangiame penkių žvaigždučių viešbutyje "Hilton Plaza". "Lietuvos ryto" žiniomis, kelionė lėktuvu ir savaitė poilsio šiame viešbutyje su pusryčiais bei vakariene jiems abiem kainavo apie 5400 litų.

Ir pats premjeras, ir jo aplinka nuo visuomenės slėpė informaciją apie šią kelionę. Nieko apie ją nežinojo ir Lietuvos ambasados Egipte laikinasis reikalų patikėtinis Polinaras Čižauskas.

Su kuo vyksta į kelionę, A.Brazauskas slėpė ir nuo savo žmonos Julijos, su kuria kartu negyvena, tačiau oficialiai nėra išsiskyręs. Iš "Lietuvos ryto" sužinojusi, kad jos vyras išvyko su kita moterimi, J.Brazauskienė labai nustebo: "Toks jo elgesys būtų per kvailas".

K.Butrimienės vyras Antanas Butrimas šią savaitę Vilniuje rūpinosi rekonstruojamo "Draugystės" viešbučio reikalais. Jis yra vienas "Draugystės" vadovų bei akcininkų.

Neseniai A.Butrimas laimėjo Užsienio reikalų ministerijos paskelbtą konkursą į statybų skyriaus vedėjo vietą Administracijos departamente. Vakar paklaustas, kodėl neišvyko kartu su žmona, A.Butrimas atsakė: "Dieve, o kas dirbs".

Pašnekovas "Lietuvos rytui" tvirtino, kad jo žmona Kristina išvyko į Jungtines Valstijas: "Ji laimėjo žaliąją kortelę ir iki balandžio 1 dienos turėjo kirsti Amerikos sieną". Patikintas, kad jo žmona šiuo metu yra Egipte, A.Butrimas atsakė klausimu: "O jūs tikrai žinote, kad ji Egipte? Ar kas nors ją ten matė?"

"Man tikrai nieko neatsitiko, viskas tvarkoje", - "Lietuvos rytui" vakar telefonu sakė A.Brazauskas. Visą savaitę Lietuvos premjero apsauga niekas nesirūpino.

Tačiau "Lietuvos ryto" žurnalistei savo akimis teko įsitikinti, kad Egiptas nėra iš saugiausių šalių užsienio turistams. Hurgada - lyg oazė dykumoje. Prieš dvylika metų pradėtame statyti kurorte - prabangūs viešbučiai, baseinai, paplūdimiai.

Visus viešbučius juosia mūrinės sienos, už kurių - tik neaprėpiama dykuma. Jei poilsiautojai užsimano išvykti už viešbučių teritorijos, juos turi lydėti vietiniai palydovai. Be jų važiuoti nepatariama, nes dykumoje galima pasiklysti - atstumai iki tolumoje matomų objektų gali būti daug didesni, nei atrodo.

Daugiausia laiko Egipte A.Brazauskas ir K.Butrimienė praleido Hurgados paplūdimyje prie Raudonosios jūros. Jie mėgavosi saulės spinduliais ir maudėsi šiltoje jūroje.

Poilsiautojų pora buvo išvykusi į vieną ekskursiją. Į Egiptą daug užsienio turistų privilioja Gizos piramidės ir faraonų laikais statytos šventyklos. Lietuvos premjeras prie jų nebuvo nuvykęs.