Nors įstatymas numato, kad iš tokių garbingi simboliai ir vardai turi būti atimti, apie tokius atvejus girdėti labai nedaug. Kažin ar neskauda širdies žinomiems šalies žmonėms, kurių nuopelnai šaliai yra didžiuliai, kai jie su savo apdovanojimais stoja į vieną gretą su, sakykim, skandalingai pagarsėjusiais Seimo kancleriu Arvydu Kregžde ar atsistatydinusiu prezidento patarėju Edminu Bagdonu?

L.T. pateikia sąrašą asmenų, kurių biografija ar karjeros vingiai leidžia manyti, jog valstybės apdovanojimai mėtomi į kairę ir į dešinę, taip rodant nepagarbą šalies piliečiams.

Vytenis Povilas Andriukaitis. Apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, Komandoro kryžiumi. Buvęs parlamentaras pasitraukė iš Seimo dėl įtarimų galima korupcija.

Edminas Bagdonas. Apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, Komandoro kryžiumi. Atsistatydino iš prezidento patarėjų, nes galimai neskaidriai įsigijo kotedžą Turniškėse.

Juozas Bernatonis. Apdovanotas Vytauto Didžiojo ordinu, Karininko kryžiumi. Atsistatydino po skandalingo konflikto su generaliniu policijos komisaru Vytautu Grigaravičiumi, kai apkaltino jo pavaldinius neteisėtai rinkus operatyvinę informaciją apie šalies vadovus.

Audrius Butkevičius. Gavo Lietuvos nepriklausomybės medalį. Apkaltintas kyšio paėmimu, dalį parlamentaro kadencijos praleido už grotų.

Jurgis Šiaudkulis. Gavo Gedimino ordino medalį. Prieš kelias savaites buvęs Seimo Transporto skyriaus vedėjas pasitraukė iš pareigų, mat buvo įtartas piktnaudžiavimu tarnyba.

Gediminas Šiaudvytis. Apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“. Buvęs Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento vadovas tų pačių metų vasarą atsistatydino, nes buvo įtartas ėmęs kyšius už Lietuvos vizų išdavimą.

Albertas Šimėnas. Gavo Lietuvos nepriklausomybės medalį. Buvęs ekspremjeras skandalingai pagarsėjo, kai per 1991 m. sausio įvykius spruko iš Lietuvos.

Erikas Kaliačius. Gavo Sausio 13-osios atminimo medalį. Buvęs sostinės policijos vadovas dabar laukia teismo nuosprendžio už tai, kad tvarkos pažeidėjus neteisėtai vežėsi dirbti į šeimos sodybą.

Antanas Zenonas Kaminskas. Gavo ordiną „Už nuopelnus Lietuvai“, Komandoro kryžių. Vyriausybės kancleris negalėjo paneigti savo galimų sąsajų su skandalinguoju koncernu EBSW, šiuo metu yra tiriama, ar su jo žinia vyko skandalingos statybos Turniškėse.

Gintaras Petrikas. Gavo Sausio 13-osios atminimo medalį. Skandalingojo koncerno EBSW, pasisavinusio apie 80 milijonų litų žmonių indėlių, prezidentas šiuo metu kali JAV ir laukia grįžimo į Lietuvą.

Algimantas Songaila. Apdovanotas Vyčio kryžiaus ordinu, Karininko kryžiumi. Per Rolando Pakso apkaltą buvęs pasienio vadas įtartas piktnaudžiavęs tarnyba.

Kęstutis Virketis. Gavo Sausio 13-osios atminimo medalį. Per Seimo kanceliarijos skandalą buvęs parlamento Teisės departamento vadovas įtartas piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi ir painiojęs viešuosius ir privačius interesus.

Arvydas Kregždė. Apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu, Riterio kryžiumi ir ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, Karininko kryžiumi. Kilus Seimo kanceliarijos skandalui, parlamento kancleris parašė atsistatydinimo pareiškimą.