Pasak J.Sabatausko, teisėjo V.Margevičiaus kandidatūra visai neturėjo būti teikiama.

Lietuvos advokatūros tarybos pirmininko Rimo Andrikio teigimu, prezidento nuomonė neturėtų būti kvestionuojama, o Valstybės saugumo departamento pažyma dėl V.Margevičiaus kandidatūros šiuo metu yra per daug sureikšminama.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys sako, kad aukščiausioji Vykdomoji ir Teismų valdžios neatsakingai žarstosi viešais kaltinimais, taip keldamos nereikalingą sumaištį ir eskaluodamos konfliktą, galinti perraugti į Konstitucinę krizę.

„Konstituciškai nepagrįstas ir tolydžio gilėjantis Prezidento ir Teisminės valdžios konfliktas rodo esant didelį tarpinstitucinio bendradarbiavimo vakuumą, o pasirinkti krizės sprendimo būdai yra akivaizdžiai klaidingi ir pavojingi“, - sako R.Šukys.

Pasak jo, Prezidentūra ir teismų vadovybė privalo kuo skubiau sustabdyti ties labai pavojinga riba atsidūrusį konfliktą ir pradėti elgtis taip kaip numato Konstitucija ir įstatymai, t.y. šalies vadovas turi nedelsiant pateikti Seimui teismų sistemos veiklą reglamentuojančių įstatymų pataisas.