Pateikus šiuos dokumentus Finansų ministerija konkursą laimėjusiai įmonei sumokėjo beveik 700 tūkstančių litų.

Gresia kalėjimas

„Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo“, – L.T. tvirtino STT Kauno valdybos viršininkas Eivydas Čekaitis.

Kauno apygardos prokuratūros kuruojamame ikiteisminiame tyrime įtarimai kol kas niekam nepateikti. Tikėtina, kad darbų priėmimo aktą statyboms net neprasidėjus pasirašiusi D.P.Tamošaitienė taps įtariamąja. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba įkalinimas iki 5 metų.

„Kol kas nenoriu nieko komentuoti, geriau paklauskite prokurorų. Aš įstatymams nenusižengiau“, – tikino D.P.Tamošaitienė.

Kauno rajono tarybos narys Artūras Orlauskas sakė įtariantis, jog bibliotekos rekonstrukcija kai kurių valdininkų dėka atlikta ne taip, kaip buvo planuota. Anot jo, trečiame aukšte sienos turėjo būti mūrinės, tačiau statybininkai pastatė tik lengvų konstrukcijų pertvaras. Paaiškėjo, jog pasirašius darbų baigimo aktą buvo pakeistas rekonstrukcijos projektas.

„Kai tik rangovai pinigus paėmė, ėmė jų gailėti. Nutarė palengvinti konstrukcijas, supaprastinti projektą, kad darbai būtų atlikti mažesnėmis sąnaudomis ir būtų didesnis pelnas“, – kalbėjo politikas.

Valdininkų iniciatyva?

Biblioteką rekonstravusios bendrovės „Avona“ vadovai aiškino, jog į keblią padėtį įmonė pateko dėl valdininkų aplaidumo ir politinių intrigų.

„Mes visus darbus atlikome, šiuo metu taisomas smulkus brokas. Valdininkai nenorėjo prarasti biudžeto pinigų, todėl metų pabaigoje pasirašė dokumentus. Projektą išties šiek tiek pakeitėme, tačiau ne blogiau, o geriau“, – gynėsi verslininkai.

L.T. šaltinių teigimu, neva pabaigtų darbų priėmimo aktas buvo pasirašytas metų pabaigoje. Valdininkai baiminosi, kad neperėmę pinigų išvis praras juos. Tai buvo padaryta slapta, apie susidariusią padėtį neinformavus Kauno rajono tarybos narių.