Laišką A.Brazauskui pirmadienį išsiuntęs Liberalų frakcijos Seime seniūno pareigas laikinai einantis Gintaras Steponavičius remiasi praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodžiusiais Lietuvos tautines mažumas esą įžeidžiančiais premjero patarėjo pareiškimas.
Liberalai:
"Liberalams kelia nerimą, kad Jūsų patarėjas A.Juozaitis jau ne pirmą kartą pagarsėja kaip neatsakingų ir visuomenę šokiruojančių viešų pareiškimų autorius"
Premjeras A.Brazauskas šią savaitę atostogauja Egipte. Darbe jis bus kitą pirmadienį. Premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė BNS sakė bendraujanti su juo telefonu, tačiau vargu ar Vyriausybės vadovas komentuosiąs jam adresuotą laišką, kurio nėra pats matęs.

Remdamiesi žiniasklaida, liberalai teigia, kad praėjusią savaitę Vyriausybėje surengtame pasitarime apie Lietuvos pristatymą šių metų Frankfurto knygų mugėje A.Juozaitis protestavo dėl to, kad "skiriama per daug dėmesio žydų temai, todėl Lietuvos paviljono atidarymo iškilmėse turėtų pasirodyti ne žydų ir rusų kilmės Viačeslavo Ganelino, Vladimiro Čekasino bei Vladimiro Tarasovo trio, o Lietuvos folkloro atstovė Veronika Povilionienė".

"Toks jūsų patarėjo pareiškimas kertasi su esminėmis Lietuvos Respublikos Konstitucijos nuostatomis, garantuojančiomis apsaugą nuo tautinės, rasinės diskriminacijos kurstymo",- teigia G.Steponavičius.

Seimo liberalai prašo premjerą atsakyti, ar pastaruoju metu A.Juozaičio viešai reiškiama pozicija tautinių mažumų klausimais atitinka jo vadovaujamos Vyriausybės oficialią politiką. "Jeigu ne, prašome viešai atsiriboti nuo tokių pareiškimų ir suvaldyti jums pavaldaus pareigūno išsišokimus",- ragina liberalai.

"Liberalams kelia nerimą, kad Jūsų patarėjas A.Juozaitis jau ne pirmą kartą pagarsėja kaip neatsakingų ir visuomenę šokiruojančių viešų pareiškimų autorius", - teigiama laiške.

A.Brazauskui anksčiau jau yra tekę aiškintis dėl kategoriškos savo patarėjo kritikos apie JAV vaidmenį kovoje su tarptautiniu terorizmu, Lietuvos mokyklų reformą, pastangas atstatyti istorinio žydų geto fragmentus Vilniaus senamiestyje.