Centro partijos Šiaulių skyrius Lietuvos universitetų rektorių konferencijai išsiuntė pareiškimą, kuriame V.Lauručio vadovavimas Šiaulių universitetui pavadintas neatitinkančiu akademinės dvasios, neetišku, pavojingu Šiaurės Lietuvos regionui, šalies aukštojo mokslo perspektyvai ir įvaizdžiui. Centro partijos Šiaulių skyriaus pirmininkas, šio universiteto docentas Arūnas Gumuliauskas "Ekstrai" teigė, jog pareiškimas partijos politinėje taryboje Vilniuje, kaip ir miesto skyriuje, buvo priimtas kolegialiai.

Dar liūdnesnius pareiškimus išklausė Šiaulių universiteto Tęstinių studijų instituto direktorė profesorė L.Ušeckienė, kuri rengdama savo knygą "XX a. pedagogikos kryptys ir švietimo sistemos" nuplagijavo profesoriaus B.Bitino ir docentės S.Valatkienės mokslinių darbų dalis. Už universiteto lėšas kartu su šios aukštosios mokyklos delegacija Tailande gastroliavusios L.Ušeckienės pavardė figūruoja ir ikiteisminio tyrimo dokumentuose dėl valstybės lėšų grobstymo.

Universiteto jungtiniame Mokslo ir meno bei Teisės ir etikos komisijų posėdyje L.Ušeckienei sutartinai pasiūlyta atsistatydinti iš Tęstinių studijų instituto vadovės pareigų, panaikinti jos atestaciją eiti profesoriaus pareigas, o jos mokslinę knygą su nuplagijuotomis mintimis išbraukti iš mokslinių monografijų sąrašo. Negana to, komisija svarstė, ar L.Ušeckienei iš viso neuždraudus dirbti universitete, bet už tai balsavo jau mažuma - 4 iš 11 narių. Komisijos išvados turi patariamąją galią, o galutinį žodį tars universiteto senatas.

V.Laurutis "Ekstrai" perdavė, kad jaučiasi nepagrįstai puolamas ir atsistatydinti nežada. L.Ušeckienė ne tokia ryžtinga. Ji viešai priėmė akademinės bendruomenės moralinius priekaištus ir pripažino savo mokslines klaidas. Užgriuvusios kaltinimų lavinos neatlaikė profesorės sveikata, moteris - ligoninėje.