Baltarusijos opozicijos mitingą Minske prezidento rinkimų naktį stebėję Lietuvos žurnalistai atkreipė dėmesį į šalia aikštės stovintį "Audi" automobilį tamsintais stiklais ir lietuvišku numeriu AHD 094. Šio automobilio tenykštė milicija ir Baltarusijos KGB demonstratyviai nematė, o jame sėdintys žmonės akylai stebėjo mitingo dalyvius. "Ekstra" pasidomėjo, kokiam Lietuvos galingajam priklauso šis automobilis, kurio liesti nedrįso net Baltarusijos specialiosios tarnybos.

"Regitros" duomenų bazėje paaiškėjo, jog toks numeris tikrai egzistuoja. Jis išduotas krovininiam automobiliui "Mercedes-Benz 814", pagamintam 1985 metais ir priklausančiam Šalčininkų rajono Eišiškių miestelio gyventojui. Lietuvos policija jokių pranešimų apie šių valstybinių numerių vagystę neturi. "Ekstrai" atlikus žurnalistinį tyrimą, pradėjo aiškėti labai mįslingos aplinkybės. Šis "Mercedes-Benz" iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiavo 2004 metais ir negrįžo. Galima spėti, jog jis buvo parduotas Baltarusijoje, tačiau kodėl apie sandorį nėra jokių duomenų "Regitroje"?

Remiantis jos duomenų baze, šis automobilis ir toliau sėkmingai rieda Lietuvos keliais. "Ekstros" kalbinti teisėtvarkos pareigūnai spėjo, jog galima tokia versija: sunkvežimis buvo parduotas Baltarusijoje su vietinio saugumo žinia. Nuo jo buvo nuimti valstybiniai numeriai, kurie vėliau panaudoti operatyviniais tikslais. Kaip teigė teisėsaugos pareigūnai, tokių atvejų, kai į Baltarusiją oficialiai išvažiuojantys automobiliai dingsta, užfiksuota ne vienas ir ne du.

Kad įvairių šalių specialiosios tarybos naudoja suklastotus automobilių numerius, - jokia paslaptis. Ir Lietuvoje tai leidžia įstatymai. Tačiau šiuo atveju Baltarusijos specialiosios tarnybos paprasčiausiai pavogė oficialius Lietuvoje registruoto automobilio numerius.