Tačiau EKL tyrimais, juo labiau finansavimu, suinteresuotų žmonių yra ir Lietuvoje. Jiems reikalingų perteklinių embrionų galima gauti pagalbinio apvaisinimo klinikose, o vienos jų - Vaisingumo klinikos bendrasavininkė yra ir sveikatos apsaugos ministro Žilvino Padaigos žmona Algė Padaigienė. Kol tapo ministru, pats Ž.Padaiga ėjo Kauno medicinos universiteto (KMU) prorektoriaus studijų reikalams pareigas, dar tebedėsto universitete.

"Ekstros" žiniomis, KMU rektorius Remigijus Žaliūnas neapsidžiaugė sužinojęs, kad jo vadovaujamos įstaigos darbuotojai (tarp jų - ne vienas Lietuvoje gerai žinomas medicinos profesorius) dar prieš minėtų komitetų posėdžius atkreipė politikų dėmesį į tai, jog daug kontroversijų mokslo pasaulyje sukeliantys EKL tyrimai Lietuvoje yra nelegalūs. Mokslininkai išdrįso kreiptis į Seimo pirmininką, Sveikatos ir Europos reikalų komitetų vadovus prašydami pasisakyti prieš EKL tyrimus ir jų finansavimą iš ES biudžeto, nors jų nuostata prieštaravo tuometei Vyriausybės pozicijai.

Norėdama užbėgti galimoms represijoms už akių Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė "Ekstrai" sakė viešai padėkojusi KMU, kartu ir Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkams už aktyvią pilietinę veiklą. Pasiteiravusi KMU vadovų, kodėl jiems nepriimtina pavaldinių pozicija, "Ekstra" rektoriaus atsakymą gavo raštu. Pasak prof. R.Žaliūno, KMU darbuotojai negalėjo sutapatinti savo pilietinės pozicijos ir universiteto pozicijos, nes nebuvo įgalioti.