Didžiosios Britanijos karališkoji šeima, kuri buvo griežtai kritikuojama dėl numanomo abejingumo po princesės Dianos žūties, dabar taip pat vieningai rengiasi dalyvauti Karalienės Motinos laidotuvėse.

Kai arklių traukiama katafalkas su Karalienės Motinos karstu penktadienį važiuos Londono gatvėmis, ją pėsčiomis seks net 14 pačių svarbiausių karališkosios šeimos narių, pranešė karališkųjų rūmų pareigūnai.

Tą pusvalandį, kai Karalienės Motinos karstas bus vežamas iš Šv.Jokūbo rūmų į parlamento Vestminsterio salę, kitų šeimos narių priekyje eis sosto įpėdinis princas Charlesas ir jo paaugliai sūnūs Williamas ir Harry.

Vestminsterio salėje karstas su ant jo padėta Karalienės Motinos karūna, kuri jai buvo uždėta per karūnaciją 1937 metais, bus iki antradienio valstybinių laidotuvių netoliese esančiame Vestminsterio vienuolyne.

Nuo penktadienio atsisveikinti su Karaliene Motina, kuri mirė šeštadienį būdama 101 metų, galės visi britai. Manoma, kad pro jos karstą Vestminsterio salėje praeis tūkstančiai žmonių.

Karališkoji procesija Londono gatvėmis bus didelis kontrastas Dianos laidotuvėms 1997-aisiais, kai jos karstą lydėjo tik keturi karališkosios šeimos nariai ir jos brolis.

Ketvirtadienį auštant įvyko procesijos repeticija; joje dalyvavo daugiau kaip 1,6 tūkst. kareivių. Penktadienio procesija bus didžiausia nuo 1965 metų, kai buvo laidojamas Antrojo pasaulinio karo meto lyderis Winstonas Churchillis.