Prieš savaitę miesto vadovai ir turizmo specialistai grįžę iš tarptautinės parodos Kanuose, noriai pasakojo ir dalijo interviu apie sėkmingai jų pristatytą projektą "Kultūros Fabrikas".

Projektu pasigirti tikrai jo autorei galimybės nesuteikta net Šiauliuose - ji iš viso niekur neminėta. Apie projektą, kaip Šiaulių savivaldybės nuopelną, kalbėjo tik vykę į parodą Kanuose savivaldybės atstovai.

Įspėjimas, jog savivaldybė gyrėsi ne savo nuopelnais, miesto merą perliejo lyg šaltas dušas - savivaldybę pasiekė raštas, kuriame Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentas kaltino Šiaulių savivaldybę, esą specialistai parodoje pristatė ne savo, o jo doktorantės, šiaulietės Giedrės Stuopelytės darbą.

Algis Vyšniūnas VGTU Urbanistikos katedros vedėjas ir darbo vadovas, sako, jog projektas ne tik pasisavintas savivaldybės, bet ir pakeistas.

Delegacijai Kanuose vadovavo Šiaulių meras Vytautas Juškus. Meras teigė tik po Giedrės Stuopelytės darbo vadovo Algio Vyšniūno laiško sužinojęs, kad Šiaulių savivaldybė užsienyje, kaip savo, pristatė nusavintą projektą.

Anot politiko, tai labai nemaloni naujiena ne tik delegacijai, bet ir visam miestui. Už tokį nemalonų, garbės Šiauliams nedarantį akibrokštą, anot mero, turėtų būti atsakinga miesto savivaldybės Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja.

Pagal Kanuose pristatytą minimą projektą, centrinę Šiaulių miesto dalį prie Talšos ežero tikimasi pritaikyti kultūros, laisvalaikio ir rekreacijos reikmėms. Tačiau jo įgyvendinimas taptų realus tik tuo atveju, jei darbams finansuoti pavyktų gauti milijonus iš Europos sąjungos fondų.

Kaip Šiaulių savivaldybėje bus taisoma padaryta klaida - projekto idėjos autorės ignoravimas bei jos nuopelnų prisiskyrimas sau - kol kas nekalbama.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją