Dienraštis "Lietuvos rytas" trečiadienį rašo, kad draudimo bendrovė "Lindra" nutarė imtis kraštutinių priemonių, siekdama išspręsti šį užsitęsusį konfliktą.

Moteriai bendrovė yra pateikusi 5 tūkst. litų sąskaitą už šalies Prezidento Valdo Adamkaus limuzino BMW remontą. R.Banelienė vairuodama mašiną "Mazda" kliudė šalies vadovo BMW ir jį apgadino praėjusių metų gruodį Vilniuje.

"Jeigu ši moteris pas mus artimiausiu metu nepasirodys, jos laukia teismas, kuris ir išieškos 5 tūkstančius litų. Civilinio ieškinio dokumentai jau yra parengti, belieka sumokėti teismo žyminį mokestį", - teigė draudimo bendrovės "Lindra" transporto žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

Antradienį M.Žilionis pats skambino R.Banelienei ir siūlė atvykti į bendrovę, tačiau moteris tvirtino negalinti atvykti nei darbo, nei pietų pertraukos metu.

R.Banelienė dėl netikėto incidento su Prezidento limuzinu patyrė ir malonesnių akimirkų negu gresiantis teismas.

Balandžio 1-ąją sostinėje vykusiame "Auksinių svogūnų" teikimo renginyje, skirtame neįprastai pasižymėjusiems asmenims, moteris gavo specialų prizą - 5 tūkst. litų kainuojančią indaplovę.

Policijos sekretorė jau susitaikė su mintimi, kad teks bylinėtis, nes 5 tūkst. litų ji neturi.

M.Žilionis tikino, kad "Lindra" norėjo daryti nuolaidų R.Banelienei ir būtų sutikusi baudą paskirstyti smulkesnėmis dalimis, tačiau moteris pas juos nesirodo.

Policijos sekretorė įsitikinusi, kad avarijos kaltininkė yra ne ji, o staiga pradėjęs stabdyti Prezidento apsaugos automobilis.

R.Banelienė avariją patyrė praėjusių metų gruodžio 13-ąją Vilniuje, važiuodama sesers automobiliu "Mazda 323".Arsenalo gatvėje ji susidūrė su į darbą skubėjusio šalies prezidento V.Adamkaus limuzinu.

Bijodama atsitrenkti į priekyje staiga pradėjusį stabdyti automobilį, moteris pasuko vairą į kairę ir atsitrenkė į limuziną.

Buvo apgadintas septintos klasės BMW priekinis sparnas ir durelės, apdaužytas "Mazda" buferis bei posūkio lempa.

R.Banelienės automobilis buvo neapdraustas. Vilniaus kelių policija moterį pripažino avarijos kaltininke ir jai paskyrė 150 litų baudą.