Pasak LPSK pirmininko Artūro Černiausko, Vyriausybė privalo imtis neatidėliotinų priemonių ir iš biudžeto skirti papildomai lėšų, iš kurių būtų mokama atlyginimo nepriemoka pareigūnams ir valstybės tarnautojams.

"Ministrų kabinetas nebeturėtų laukti teismų sprendimų baigties dėl valstybės tarnautojams neišmokėtų algų priteisimo, o su pareigūnus ir valstybės tarnautojus vienijančių profesinių sąjungų atstovais sutarti konkretų terminą, per kurį bus grąžinta visa skola", - cituojamas A.Černiauskas LPSK šeštadienį išplatintame pranešime.

Anot A.Černiausko, nors praeitų metų gruodžio 21 dieną Vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija priėmė nutartį, kuria buvusiam Kauno rajono policijos komisariato darbuotojui buvo priteista per 2003 - 2004 metus nesumokėta darbo užmokesčio dalis, tačiau Vyriausybė ir toliau tik teismui įpareigojus grąžina valstybės tarnautojams priklausančius pinigus.

"Stebina netoliaregiška Vyriausybės politika, nes pasirinktas kelias tik per teismus valstybės tarnautojams grąžinti neišmokėtas algas yra dengiamas mokesčių mokėtojų sąskaita", - sako Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas.

Valstybės skola Lietuvos policijos, prokuratūrų, savivaldybių, muitinių ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų darbuotojams, dėl pareigūnams ir valstybės tarnautojams neišmokėtos atlyginimo dalies 2002-2004 metais valstybės tarnyboje taikant indeksavimo koeficientą,kaip rašoma LPSK pranešime, siekia apie 250 mln. litų.