Vėliau nuomotą butą D.Dabašinskas nusipirko. Su pačiu D.Dabašinsku BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas BNS sakė, kad D.Dabašinskas iki kovo vidurio yra išvykęs į tarnybinę komandiruotę užsienyje, todėl iki to laiko nepavyks gauti jo paaiškinimų apie turimą nekilnojamąjį turtą ir jo įsigijimo aplinkybes.

Neoficialiomis žiniomis, D.Dabašinskas 2005 m. vasarį nusipirko 231 kvardradinio metro ploto butą Turniškėse tame pačiame name, kuriame gyvena ir V.Beriozovas su žentu. Už minėtą butą butą Turniškėse D.Dabašinskas, neoficialiomis žiniomis, sumokėjo 590 tūkst. litų.

Kilus vadinamajam "Turniškių skandalui" paaiškėjo, jog butus prestižiniame sostinės Turniškių mikrorajone, kaip įtariama, galimai išskirtinėmis sąlygomis, yra įsigiję buvę prezidento Valdo Adamkaus patarėjai Edminas Bagdonas ir Rytis Muraška, taip pat buvusio prezidento Algirdo Brazausko buvęs patarėjas Vladimiras Beriozovas bei jo žentas.

Praėjusią savaitę kilo sandalas, paaiškėjus, jog Vyriausybės kanceliarijos valdoma komunalinių paslaugų bendrovė įkeitė bankui dalį valdomo turto, tarp kurio - ir prezidento rezidenciją, o už gautą paskolą renovavo kotedžus, kurie yra įteisinti kaip komercinės paskirties objektai - viešbučiai.

Kelis tokius renovuotus "viešbučius" prestižiniame sostinės Turniškių rajone nusipirko ir buvę prezidento V.Adamkaus patarėjai Edminas Bagdonas bei Rytis Muraška, kurie dėl šios kontroversijos atsistatydino šią savaitę.

Seimas prezidento prašymu sudarys laikinąją parlamentinę komisiją sandorių Vilniaus prestižiniame Turniškių rajone tyrimui. Seimo valdyba trečiadienį priėmė sprendimą inicijuoti tokios komisijos sudarymą.