Taip pat įstatyme nustatytos pareigybinės kategorijos naujoms pareigybėms - premjero vyriausiojo patarėjo, sekretoriato vadovo, ministerijos valstybės sekretoriaus ir sekretoriaus.

Šios pareigybės numatytos anksčiau Seimo priimtose Vyriausybės įstatymo pataisose. Premjero vyriausiojo patarėjo, Vyriausybės kanclerio, viceministro ir valstybės sekretorius pareigoms nustatyta 30 kategorija.

Tokią pat kategoriją savo sekretoriato vadovui siūlė suteikti ir Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, tačiau parlamentas pritarė vienu punktu žemesnei - 29 kategorijai. Tokia pat maksimali kategorija nustatyta premjero patarėjui, ministerijų sekretoriams ir ministerijų departamentų vadovams.

A.Paulausko siūlymu parlamentas taip pat padidino Seimo pirmininko sekretoriato vadovo pavaduotojo, vyresniojo patarėjo, patarėjo ir padėjėjo kategorijas.

Savo siūlymą Seimo pirmininkas motyvuodamas tuo, jog "parlamentinėje valstybėje Seimo pirmininkui negali patarinėti žemesnės kvalifikacijos specialistai, nei ministrui pirmininkui ar prezidentui". Tuo tarpu opozicija šias pataisas įvertino kaip nesąžiningas ir įžvelgė jose interesų konfliktą.

"Seimas dabar gali patvirtinti "nusipelnusiųjų gyventi geriau" sąrašą. Tai yra paties A.Paulausko rinkimų štabas, kuriam prieš rinkimus didėja krūvis", - piktinosi Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narys Jurgis Razma, komentuodama Seimo pirmininko sekretoriato darbuotojų pareigybių kategorijas didinančias pataisas.

"Mums turėtų būti gėda dar toliau kelti tuos atlyginimus, kai nėra pinigų pedagogams", - piktinosi liberalas Algirdas Gricius. Parlamentas taip pat pritarė Seimo pirmininko pavaduotojo Vytenio Andriukaičio pasiūlymui vietoje Seimo pirmininko pavaduotojo "C" lygio įkurti "A" lygio patarėjo etatą ir skirti jam 25 kategoriją.

Jungtinės frakcijos narys modernusis krikščionis demokratas Artūras Vazbys šiuose Seimo vadovo ir jo pavaduotojo pasiūlymuose įžvelgė interesų konfliktą ir apskundė juos parlamentinei Etikos ir procedūrų komisijai.

Tuo tarpu Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų (VVSK) pirmininkas Petras Papovas teigia, jog atlyginimai Seimo pirmininko sekretoriato darbuotojams nebus didinami iki liepos 1 dienos, o tuomet turėtų įsigalioti naujas Valstybės tarnybos įstatymas, kuriame gali būti numatyta kitokia kategorijų skyrimo tvarka.