Maždaug 500 žmonių, atsiliepusių į uostamiesčio Žaliųjų sąjungos kvietimą, prie Klaipėdos miesto savivaldybės susirinko su plakatais "Smerkiame AB "Klaipėdos vanduo" nužmogėjusius biurokratus, siekiančius valdžios pagalba įteisinti nuskurdintų žmonių apiplėšimą", "Smurtiniai totaliniai mokesčiai - tautos genocidas", "Savanaudžiai žudo kultūrą, gamtą ir mūsų valstybę" rankose.

Vienos iš piketo organizatorių Zitos Daugintytės pateikti reikalavimai atsisakyti ketinimų įvesti abonentinį mokestį už šaltą vandenį bei sumažinti karšto vandens ir šildymo kainas buvo sutikti plojimais ir skandavimu "Gėda!".

Nuo liepos 1 dienos atsiskaitant už suvartotą šaltą vandenį uostamiesčio gyventojams išties gali tekti mokėti ir abonentinį mokestį, mat AB "Klaipėdos vanduo" valdyba nusprendė įvesti dvinarį mokestį šalto vandens vartotojams. Įmonės valdybos sprendimą dar turės įvertinti Valstybinė kainų ir energetikos komisija, po to vandens tiekėjų siūlymai bus teikiami svarstyti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai. Šalto vandens kainą turės taip pat nustatyti uostamiesčio politikai.

Nesulaukę gatvėje pasirodant uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, kuris sirgdamas ir karščiuojantis sutiko susitikti su 5 atstovais vėliau, piketo dalyviai nesankcionuotas protesto akcijas nusprendė rengti kiekvieną dieną. Sudarius sąrašus po 10 piketuotojų kasdien ketina rinktis prie uostamiesčio savivaldybės.