Seimo opozicijai priklausantys konservatoriai Audito komiteto prašo pavesti Valstybės kontrolei atlikti Vyriausybės nutarimo, kuriuo didinamas valstybės tarnautojų pareigybių skaičius, auditą. Taip siekiama išsiaiškinti, ar būtina didinti valstybės tarnautojų skaičių.

Konservatoriai taip pat siūlo Seimui griežčiau kontroliuoti, ar nešvaistomi valstybės pinigai, nustatant atlyginimus valstybinių įmonių, viešųjų įstaigų bei bendrovių, kurių akcijų kontroliniai paketai priklauso valstybei, vadovams ir kitiems darbuotojams.

"Susitikimuose su miestų bei rajonų gyventojais išgirstame pagrįstus kaltinimus, kad Seimas, Vyriausybė nuolat didina valdymo išlaidas, užkraudama vis didesnę naštą mokesčių mokėtojams ir tuo pačiu negalėdama skirti daugiau lėšų sveikatos apsaugai, švietimui, socialinėms ir kitoms būtinoms reikmėms", - teigiama Seimo narių Antano Matulo, Algirdo Vrubliausko, Vidmanto Žiemelio išplatintame pranešime.

Vasarį Vyriausybė ministerijose ir įstaigose prie ministerijų ar Vyriausybės valstybės tarnautojų skaičių didina 179 papildomomis pareigybėmis.

Konservatoriai tvirtina, kad Vyriausybė, priimdama tokį sprendimą, nepateikė pakankamai motyvuotų aiškinimų, kodėl reikia didinti valstybės tarnautojų skaičių.