"Prokuratūra yra teisėsaugos institucija, kuri sprendžia visai kitus uždavinius. Prokuratūra nagrinėja pareiškimus, jeigu yra nusikaltimų požymiai, jei reikia atsakyti į klausimą, ar pažeistas Baudžiamasis kodeksas. Dabar šiame pareiškime aš tokių keliamų klausimų negirdžiu", - interviu "Žinių radijui" trečiadienį sakė A.Paulauskas.

Jis pabrėžė, kad politines partijas registruoja, jų veiklą prižiūri Teisingumo ministerija. "Tai gal reikia, kad Teisingumo ministerija tuos klausimus nagrinėtų ir duotų atsakymus", - kalbėjo A.Paulauskas, pridūręs, jog tokie pareiškimai jam kelia susirūpinimą.

Seimo vadovas taip pat pripažino, jog susidaro įspūdis, kad kreipimasis į prokuratūrą yra "daugiau noras sukelti visuomenės susidomėjimą, o ne siekiant rezultato".

Prašymą pradėti tyrimą dėl Darbo partijos veiklos krikdemai Generalinei prokuratūrai įteikė antradienį.

"Suabejojome, ar partijos veikla atskirais atvejais neprasilenkia su Politinių partijų įstatyme nustatyta politinės partijos samprata. Politinė partija, kaip tokia, yra susitelkusi politiniam veikimui ir savo partijos narių politinei interesų raiškai bei galimybėms dalyvauti valstybės valdyme, savivaldos, Seimo rinkimuose. Pastarųjų dienų įvykiai rodo, kad DP yra tam tikra verslo institucija ir mums kilo abejonės, ar čia neįvyks politinės partijos devalvavimas ir jos misijos iškreipimas", - žurnalistams sakė LKD pirmininkas Valentinas Stundys.

LKD valdybos pirmininkas Ignas Vėgėlė teigė, jog prašymą pradėti tyrimą krikdemai motyvuoja praėjusią savaitę DP išplatintu pranešimu apie savo lyderiui Viktorui Uspaskichui priklausančio koncerno "Vikonda" plėtrą į Maskvą.

Taip pat krikdemams susirūpinimą kelią ir žiniasklaidoje anksčiau pasirodę pranešimai apie DP bandymus įkurti tam tikrą "įdarbinimo" agentūrą, - kad kuo daugiau DP priklausančių asmenų įsidarbintų į valstybės tarnybą.

Anot I.Vėgėlės, pagal įstatymą, Generalinė prokuratūrą per 30 dienų turi atsakyti, ar pradės tyrimą.

Praėjusią savaitę DP informacinis centras išplatino pareiškimą, jog pastaruoju metu Maskvoje dažnai Rusijoje besilankantis partijos lyderis V.Uspaskichas Maskvoje ketina atidaryti "Vikondos" koncerno prekybos centrą.

DP lyderis V.Uspaskichas BNS pripažino reguliariai - mažiausiai du kartus per mėnesį vykstantis į Maskvą, kur tvarko savo verslo reikalus.