Viceprezidentais išrinkti Mažeikių ligoninės vadovas Vilhelmas Džiugelis ir Kauno Raudonojo kryžiaus klinikinės ligoninės direktorius Skirmantas Paukštys.

"Asociacija ketina aktyviai dalyvauti Lietuvos ligoninių restruktūrizacijos procese ir teikti savo pasiūlymus valdžiai", - BNS pirmadienį sakė J.Petkinis. Pasak jo, pokyčiai Lietuvos ligoninėse neišvengiami, nes sveikatos apsaugos finansavimas nuolatos mažėja.

Asociacijos viceprezidentas V.Džiugelis BNS teigė, kad asociacija sieks, jog jos nariai būtų įtraukti į Privalomojo sveikatos draudimo tarybą (PSDT).

Pasak V.Džiugelio, šiuo metu PSDT daugiausiai yra medikai iš Kauno ir Vilniaus, kurie "atitrūkę" nuo atokesnių rajonų ir miestų ligoninių bei pacientų problemų.

LLA šių metų kovo pradžioje organizavo piketą prie Seimo, kur rajonų medikai pareiškė, jog sveikatos reforma turėtų būti tęsiama tik esant pakankamam jos finansavimui. Šiuo metu LLA priklauso 45 ligoninės iš visų dešimties apskričių.

Praėjusią savaitę Valstybinė ligonių kasa (VLK) pranešė, kad pagal naująjį VLK ir Sveikatos apsaugos ministerijos pasirašytą dokumentą numatyta, jog ligoninių finansavimas šiemet nemažės daugiau kaip 4-7 proc., palyginti su praėjusių metų faktiniu finansavimu.

Jei ligoninė sutarties su teritorine ligonių kasa nepasirašytų, ji būtų finansuojama vadovaujantis PSDF nutarimu, kuris numato, jog įstaigai skiriamos lėšos per metus negali mažėti daugiau kaip 10 proc.