Pasak prezidento spaudos tarnybos pranešimo, prezidento vizito tikslas - sustiprinti dvišalius politinius, ekonominius, kultūrinius ryšius, aptarti Lietuvos integracijos į Europos Sąjungą ir NATO klausimus.

Pirmadienį, pirmąją vizito dieną, prezidentas vakarieniaus su Lordų rūmų parlamentinės grupės, palaikančios ryšius su Lietuva, atstovais. Numatoma aptarti abiejų valstybių parlamentų indėlį plėtojant dvišalį bendradarbiavimą, aktualius politinius klausimus euroatlantinės integracijos kontekste.

Antradienį Lietuvos vadovą priims T.Blairas. Lietuvos prezidentas ir Didžiosios Britanijos premjeras aptars Europos Sąjungos ir NATO plėtros procesus, dvišalių santykių plėtros perspektyvas, teigiama Prezidentūros pranešime.

Prezidentas taip pat susitiks su Bendruomenių rūmų Specialiojo gynybos reikalų komiteto nariais, kur kalbės apie Lietuvos darbus siekiant NATO narystės, per vėliau vyksiančius pietus su Britų verslo organizacijos nariais V.Adamkus supažindins verslininkus su investavimo Lietuvoje galimybėmis ir dvišalės prekybos raida.

Vakare Bekingemo karališkuosiuose rūmuose prezidentas dalyvaus princo Charleso (Čarlzo) kvietimu rengiamame priėmime dirigento M.Rostropovičiaus 75-mečio garbei, o kitą dieną Europos menų ir konferencijų centre klausysis iškilmingo koncerto dirigento jubiliejaus proga.

Azerbaidžane gimęs ir Rusijoje ilgai dirbęs M.Rostropovičius dabar gyvena Vakaruose. Jis yra ir Lietuvos pilietis bei Vilniaus garbės pilietis.

Į priėmimą Bekingemo rūmuose taip pat pakviesti Ispanijos karalius Juanas Carlosas (Chuanas Karlosas) ir karalienė Sofia (Sofija), Monako princas Albertas, Olandijos karalienė Beatrix (Beatriks), Švedijos karalienė Sonia, taip pat Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis (Kvasnevskis) ir Azerbaidžano prezidentas Heidaras Alijevas.

Trečiadienį Karališkajame tarptautinių santykių institute V.Adamkus skaitys paskaitą "Lietuvos vieta besivienijančiame pasaulyje", padės vainiką prie Nežinomojo kareivio kapo Vestminsterio abatijoje, apsilankys Karališkajame karo muziejuje, Lietuvos ambasadoje susitiks su lietuvių bendruomene ir Britų-lietuvių draugijos nariais.

Ketvirtadienį V.Adamkus apsilankys Britų bibliotekoje. Tą patį vakarą Lietuvos vadovas grįš į Vilnių.