Per pusšimtį bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojų iškėlę plakatus, skandavo "Merui gėda už Nausėdą".

Bendrovės darbuotojai piketavo dėl mero Eugenijaus Gentvilo sprendimo atstatydinti neveiklią, jo vertinimu, įmonės valdybą bei jos direktorių Jurgį Nausėdą.

Susitikęs su piketuojančių darbuotojų atstovais, meras teigė, kad J. Nausėdą jis paragino atsistatydinti iš bendrovės direktoriaus pareigų, nes juo nebepasitiki.

Merą papiktino, kad J. Nausėda kreipėsi į Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporaciją, prašydamas parengti įmonės veiklos strategiją ir palaikyti jo kandidatūrą.

Mero apsisprendimą atstatydinti bendrovės valdybą ir direktorių paskatino ir tai, kad jis nebuvo informuojamas apie esminius finansinius įmonės reikalus, be kita ko, bendrovė neįsisavino 2 mln. eurų paskolos.

Mero svetainėje kalbėję piketuojančių darbuotojų atstovai tvirtino, kad J. Nausėda yra geras įmonės vadovas, įmonė nepatiria nuostolių ir gerai dirba. Be kita ko, jų teigimu, direktorių kaita "išderina" kolektyvą ir tampa sunku dirbti.

Piketuotojams meras pažadėjo niekaip neįtakoti bendrovės "Klaipėdos vanduo" naujosios valdybos sprendimo dėl direktoriaus skyrimo.

Nauja miesto tarybos patvirtinta bendrovės valdyba išrinks naują vadovą arba paliks dirbti J. Nausėdą.

Naujojoje bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdyboje nuo šiol dirbs ir du miesto tarybos nariai.

Dėl nesklandumų įmonėje meras praėjusią savaitę atstatydino savo patarėją Valdemarą Anužį, kuris nepakluso mero raginimams atsistatydinti iš blogai dirbančios įmonės valdybos.

Mero teigimu, dėl situacijos bendrovėje "Klaipėdos vanduo" jį bandoma sukompromituoti, kad jis atsistatydintų iš mero posto.