Antradienį spaudos konferencijoje Kauno rajono savivaldybes Antikorupcinės komisijos narys, socialliberalas Artūras Orlauskas, tvirtino, kad savivaldybės administracija padarė procedūrinių pažeidimų, organizuodama kelių kultūros ir švietimo įstaigų remonto darbų konkursus.

A.Orlauskas tvirtino, kad meras Leonardas Gineika vietoj ataskaitos, kaip vykdoma antikorupcijos programa, praėjusių metų pabaigoje rajono tarybai pateikė tik ataskaitos tezes.

Taip pat opozicija neveiklumu apkaltino Antikorupcinės komisijos pirmininką Romualdą Povilaitį, kuris, opozicijos nuomone, turi atsistatydinti.

Pasak A.Orlausko, kai kurie savivaldybės Antikorupcijos komisijos nariai glaudžiai susiję su savivaldybės administracija.

Opozicijos duomenimis, nieko nedaroma, kad būtų pašalinti STT pažymoje nurodyti savivaldybės administracijos veiklos trūkumai, taip pat iš 19 numatytų priemonių 11 priemonių dar neįvykdyta.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjama korupcijos byla, kurioje įtariamieji yra Kauno rajono tarybos narys, buvęs Kauno rajono mero patarėjas Vidmantas Sprogis ir buvęs Kauno rajono savivaldybės administracijos Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Robertas Ramoška.

Jie įtariami ėmę kyšius iš įmonių, užsiimančių keleivių ir krovinių pervežimu, vadovų bei piktnaudžiavimu tarnyba.

Kauno rajono valdančiąją daugumą sudaro liberaldemokratų ir Centro dešinės frakcijos, turinčios 14 vietų iš 27, opozicijoje yra socialliberalai, socialdemokratai ir konservatoriai.