Buvęs Lietuvos krašto apsaugos ministras LŽ patvirtino, kad prie Gruzijos tautinio olimpinio komiteto įkurtas organizacinis pakomitetis "Boržomis 2014" pasamdė jį koordinuoti projektą.

A.Butkevičius sakė, kad šios idėjos autoriai - privatūs asmenys, su valdžios palaiminimu ir savo pinigais siekiantys tikslo. Jis neatskleidė, kokia projekto kaina, tačiau sakė, kad biudžetas gerokai mažesnis nei konkurentų.

Paklaustas, ar energetinių problemų kankinama šalis turi bent menkiausią šansą įtikti Tarptautiniam olimpiniam komitetui, A.Butkevičius buvo optimistiškas: "Problemų gali būti daug, bet mes tikime, kad šis projektas bus mobilizuojantis. Privers geriau suvokti savo bėdas valstybės vadovams ir visiems žmonėms. Projektas gali padėti Gruzijai stotis ant kojų ir judėti į priekį. Tai nėra tik naivus efekto ieškojimas, bet, žinoma, yra ir reklaminis aspektas".

Rytoj Butkevičius išvyksta į Turiną, kur susipažins su Tarptautinio olimpinio komiteto reikalavimais. Birželio pabaigoje gruzinai tikisi gauti atsakymą. Be Gruzijos 2014 metais rengti žiemos olimpines žaidynes padeidauja Zalcburgas (Austrija), Sofija (Bulgarija), Jaca (Ispanija) Almata (Kazachstanas), Pyeongchangas (Pietų Korėja) ir Sočis (Rusija).

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"