Londone taip pat numatyti prezidento susitikimai su Lordų rūmų parlamentinės grupės, palaikančios ryšius su Lietuva, atstovais, pietūs su britų verslininkais ir bankininkais.

Kaip BNS sakė prezidento patarėjas diplomatiniais klausimais Egidijus Meilūnas, pagrindinės susitikimų Londone temos bus Lietuvos integracija į Europos Sąjungą bei NATO, taip pat dvišalių ekonominių ryšių stiprinimas.

Karališkajame tarptautinių santykių institute V.Adamkus skaitys paskaitą apie Lietuvą bei pristatys jos integraciją į tarptautines organizacijas, Lietuvos ambasadoje Londone jis susitiks su Britų ir lietuvių draugijos atstovais.

Antradienį Bekingemo karališkuosiuose rūmuose prezidentas dalyvaus princo Charleso kvietimu rengiamame priėmime dirigento M.Rostropovičiaus 75-mečio garbei, o kitą dieną Londono filharmonijoje klausysis iškilmingo koncerto dirigento jubiliejaus proga. M.Rostropovičiaus yra Lietuvos ir Vilniaus garbės pilietis.

Į priėmimą Bekingemo rūmuose taip pat pakviesti Ispanijos karalius Juanas Carlosas ir karalienė Sofia, Monako princas Albertas, Olandijos karalienė Beatrix, Švedijos karalienė Sonia, taip pat Lenkijos prezidentas Aleksandras Kwasniewskis r Azerbaidžano prezidentas Heidaras Alijevas. M.Rostropovičius yra gimęs Azerbaidžane.

Į Vilnių prezidentas grįš ketvirtadienį.