Kad per tą pusmetį būtų kur dėti šiukšles, nutarta atlikti naujus Kariotiškių sąvartyno kaupo matavimus, kad paaiškėtų, kiek šiukšlių šis sąvartynas dar gali priimti.

Nors V. Petkevičius praėjusią savaitę DELFI teigė, kad pagal kai kuriuos matavimus leistina šiukšlių kaupo riba jau viršyta ir nuo rugsėjo pirmosios perpus bus ribojamas iš Vilniaus atvežamų šiukšlių kiekis, A. Zuokas įsitikinęs, kad atlikus kitus tikslius matavimus paaiškės, kiek šiukšlių Kariotiškės dar gali priimti.

Jam pritarė ir pats V.Petkevičius, dar prieš savaitę nė neketinęs leistis į kalbas.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas sakė, kad nuspręsta pasirašyti bendrą merų laišką Aplinkos ministerijai, kad Kazokiškių sąvartyno uždarymo darbai būtų vykdomi greičiau ir efektyviau. Pasak A. Zuoko, iki kito merų susitikimo ateinančią savaitę nutarta atlikti papildomus Kariotiškių sąvartyno matavimus ir projektavimo darbus.

Abu merai kaltę dėl sąvartynų problemų linkę versti Aplinkos ministerijai.

„Aplinkos ministerija visiškai nesiima jokių veiksmų kad užbėgtų ekologinei katastrofai už akių ir esu užtikrintas, kad jeigu, neduok Dieve, atsitiktų kas nors negero Kariotiškėse, tos problemos būtų paliktos spręsti Trakų rajono savivaldybei“, - sakė V. Petkevičius.