Ketvirtadienį forumo dalyviai priėmė Vilniaus deklaraciją, kurios preambulėje pripažįstamas masiškas ir precedento neturintis meno ir kitų kultūros vertybių grobimas iš žydų tautybės asmenų holokausto laikotarpiu bei pabrėžiama būtinybė rasti sprendimą dėl šios nuosavybės grąžinimo.

Forumo dalyviai šia deklaracija kreipiasi į pasaulio valstybių vyriausybes, prašydami prašoma imtis visų priemonių, kad holokausto metu pagrobtos kultūros vertybės kuo skubiau būtų grąžintos teisėtiems savininkams. Vyriausybės, muziejai, prekybos ir kitos institucijos raginamos suteikti visą su šiomis vertybėmis susijusią informaciją, kuri būtų prieinama plačiajai visuomenei.

Šiuo tikslu vyriausybės yra prašomos įsteigti centralizuotus informacijos katalogus, kurie teiktų visą reikalingą informaciją bei padėtų atsakyti į visus klausimus dėl išgrobstytų kultūros vertybių.

Forumo dalyviai siūlo nuolat rengti tarptautinius ekspertų susitikimus, per kuriuos būtų teikiami vyriausybėms siūlymai dėl visų klausimų, susijusių su išgrobstytomis žydų kultūros vertybėmis, sprendimo.

Ketvirtadienį baigėsi tris dienas trukęs Vilniaus forumas, kuriame dalyvavo beveik 40-ties valstybių delegacijos. Renginio dalyviai ieškojo būdų, kaip rasti ir žydams grąžinti per holokaustą išgrobstytas jų kultūros vertybes.