Ketvirtadienį posėdžiavusi Etikos komisija tokią išvadą priėmė vienbalsiai.

Trečioji pagal dydį miesto taryboje Lietuvos rusų sąjungos frakcija pirmadienį kreipėsi į Etikos komisiją, prašydama išnagrinėti, ar meras neviršijo įgaliojimų, ragindamas atsistatydinti bendrovės "Klaipėdos vanduo" vadovybę.

Pats meras neigia daręs bet kokį spaudimą, o tik pasiūlęs pasitraukti iš bendrovės valdybos blogai dirbančius jos narius.

E. Gentvilo teigimu, Rusų sąjungos frakcija bando jį sukompromituoti ir nušalinti nuo posto.

E. Gentvilo teigimu, "perversmo" miesto tarybioje nenorima daryti, tačiau bandoma sudaryti nepakenčiamas darbo sąlygas, kad jis išeitų į Seimą. E. Gentvilas balotiruojasi į Seimą nuo Lietuvos liberalų sąjungos.

Klaipėdos mero teigimu, jei ir toliau jam bus trukdoma dirbti, "tampomasi" po įvairias komisijas, jis nesilaikys įsikibęs mero kėdės ir pasitrauks iš posto.

Praėjusią savaitę meras E. Gentvilas paragino atsistatydinti bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybą bei direktorių, nes savivaldybė, kaip pagrindinė akcininkė, nebuvo informuojama apie padėtį įmonėje.

Meras taip pat atleido savo patarėją, bendrovės "Klaipėdos vanduo" valdybos pirmininko pavaduotoją Valdemarą Anužį, kuris nepakluso mero raginiams atsistatydinti.