A.Sakalo teigimu, kvalifikuotų teisininkų atlyginimai yra įšaldyti, tuo tarpu darbo krūvis dėl parlamente priimamų eurointegracinių įstatymų nuolat didėja.

Komiteto vadovas nuogąstavo, kad nepakėlus teisininkų algų šie gali išsibėgioti į kitas įstaigas. Pasak A.Sakalo, iš Seimo Teisės departamento jau išėjo trys teisininkai, dar du šiuo metu su kitomis žinybomis derina perėjimo sąlygas.

Parlamentaras taip pat atkreipė Seimo vadovybės dėmesį į komitetų vyriausiųjų patarėjų algas: "Daugelis specialistų dirba labiau iš įpročio ir patriotizmo, o ne dėl solidžių algų. Pagundų juos nuvilioti į kitas žinybas daugiau nei pakankamai".

Socialdemokratas teigė, kad Vyriausybėje dirbančių kvalifikuotų teisininkų uždarbis yra kelis kartus didesnis. Pasak A.Sakalo, nepasikeitus situacijai, parlamentas bus priverstas į darbą priimti tik besimokančius dirbti specialistus. Tai gali pakenkti Seime priimamų dokumentų kokybei.

Bet parlamento teisininkų darbą kritiškai vertinančio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovo Algimanto Salamakino nuomone, padėtis yra be reikalo dramatizuojama: "Dabar Vilniuje teisininkų pasiūla didesnė už paklausą. Nemažai jaunų teisės specialistų neranda darbo".

A.Salamakinas taip pat teigė, kad Teisės departamento rengiamos išvados yra rekomendacinio pobūdžio: "Įstatymų rengėjai ir politikai beveik pusę Seimo teisininkų atliktų išvadų atmeta kaip nepagrįstas".

A.Salamakinas taip pat teigė manąs, kad Teisės departamentas vykdo politikų užsakymus. Socialdemokratui tokių įtarimų kilo, kai Seimo teisininkai įsivėlė į jo vadovaujamos komisijos ir Ekonomikos komiteto pirmininko Viktoro Uspaskicho ginčą dėl privačių ir viešųjų interesų konflikto.

Teisės departamento vadovybė suabejojo Etikos ir procedūrų komisijos priimtu sprendimu pripažinti marinuotus agurkus reklamuojantį V.Uspaskichą pažeidus įstatymą.

"Departamentui nesuteiktos teisės kvestionuoti ar komentuoti parlamento komisijų ar komitetų sprendimų. Buvau šokiruotas pamatęs, kaip teisininkai laužo teisę", - teigė A.Salamakinas.