Leidinio, kuris turi ir tradicinę popierinę, ir internetinę versiją, tinklalapyje nurodyta, kad A.Butkevičius, čia pristatytas kaip politikas, yra tarybos narys. Be jo, tarybai priklauso dar keletas Rusijos politiniuose, akademiniuose ir kultūriniuose sluoksniuose žinomų žmonių.

„Esu politinis konsultantas. Konsultuoju nemažai asmenų, tarp mano klientų yra ir šis leidinys“, - DELFI pasakojo pats eksparlamentaras, tačiau atsisakė tiksliau apibrėžti savo veiklos pobūdį. Pasak A.Butkevičiaus, jo darbas čia esąs strategijos – „kaip išvesti leidinį į viešumą ir patraukti masių dėmesį“ – kūrimas.

Maskvoje užkluptas buvęs Seimo narys patikino, kad ši veikla su pačia žurnalistika turi mažai ką bendro – tai tėra politinis konsultavimas, o žiniasklaida jam esą tapo politinių idėjų generavimo ir skleidimo arena. Nei kaip pateko į „Pravda info“ tarybą, nei kitos informacijos A.Butkevičius neatskleidė, pareiškęs, kad tai yra jo „verslo dalykai“, apie kuriuos nedera kalbėti viešai.

Interneto svetainėje, be įvairių rašinių, pateikta itin šykšti informacija apie leidinį – išvardinta tarybos sudėtis, nurodyti kontaktiniai telefonai, trumpai pristatytas kas tris mėnesius pasirodančios popierinės leidinio versijos turinys. Tinklalapyje talpinamos ne tik informacinės žinutės politinėmis, ekonominėmis ir socialinėmis temomis, bet ir apžvalginiai, analitiniai rašiniai, reportažai, komentarai bei tyrimai.

Nors „Pravda info“ nenurodo, kuriai ideologinei krypčiai atstovauja, iš kai kurių čia pateiktų tekstų akivaizdu, kad leidinys remia radikalius kairiuosius. Viena svarbiausių leidinio rubrikų – „Protestų judėjimas“.

Šiomis dienomis internetinėje leidinio versijoje buvo kelis kartus nuodugniai aprašyta, kaip būrys nostalgiją sovietmečiui jaučiančių maskviečių paminėjo buvusio Sovietų Sąjungos vadovo Vladimiro Lenino mirties metines.

„Daugiau nei tūkstantis žmonių šiandien (sausio 21 dieną – DELFI) atėjo į Raudonąją aikštę, sovietų epochos panteoną, ir prie jos širdies – didžiojo Lenino mauzoliejaus. (...) Šaltis neišgąsdino tikrųjų komunistų – į eilę prie mauzoliejaus, norėdami pagerbti Didžiojo Spalio vado ir sovietų valstybės įkūrėjo atminimą, stojo senas ir jaunas. Nuo Raudonosios aikštės prieigų matėsi vėliavos su Rusijos Federacijos komunistų partijos ir pionierių organizacijos simbolika“, - jausmingai rašoma vienoje publikacijoje.

Kito rašinio pavadinimas klausia: „Kaip naudingai praleisti Kalėdų atostogas?“ Ir čia pat atsakoma: „Atsakymą į šį klausimą žino jauni kairieji Rusijos aktyvistai. Žinoma, kartu! Pasidalinti patirtimi, pagyventi savaitėlę pagal tuos principus, kurie įkvėpė praėjusio amžiaus revoliucijų vadus.“ Į žiemos stovyklą Altajuje neseniai susirinkę jaunuoliai, pasak leidinio, nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro „klausė paskaitas apie marksizmą, tėvynės istoriją, pažindinosi su įvairiais būdais, kaip buržujai mulkina tautą“.

Leidinio redakcijos tarybai vadovauja 45 metų Antonas Surikovas - buvęs specialiųjų tarnybų pareigūnas, anksčiau užėmęs įvairius postus vyriausybėje ir Valstybės Dūmoje. Šiuo metu jis pristatomas kaip politologas ir Komunistų partijai artimas viešųjų ryšių specialistas. Baigęs Maskvos aviacijos institutą A.Surikovas dirbo daugiausia gynybos srityje.

1996 metais jis tapo Valstybės Dūmos Ekonomikos politikos komiteto pirmininko Jurijaus Masliukovo padėjėju. Analogiškas pareigas A.Surikovas ėjo ir kai šis buvo paskirtas vicepremjeru. Žlugus vyriausybei, politologas įsidarbino valstybinėje lėktuvų gamybos korporacijoje „MiG“, tačiau vėl grįžo į Valstybės Dūmą vadovauti Pramonės, statybos ir mokslo technologijų komiteto aparatui, o 2002-aisiais pasitraukė iš valstybės tarnybos.

„Pravda info“ tarybai priklauso Aleksejus Kandaurovas, 2003 metais išrinktas Valstybės Dūmos nariu, rašytojas Aleksandras Prochanovas, politologas ir žurnalistas Borisas Kagarlickis, už savo publikacijas sovietmečiu ilgiau nei metus sėdėjęs kalėjime, iš Dagestano kilęs istorikas Ruslanas Saidovas, minėto J.Masliukovo padėjėja žurnalistė Natalija Roeva.

A.Butkevičius pastaruoju metu sulaukė Lietuvos žiniasklaidos dėmesio prisijungęs prie opozicinės Liberalų demokratų partijos ir pareiškęs, kad per artėjančius savivaldos rinkimus valdžioje įvykdys perversmą. Pasak jo, laimėti savivaldos rinkimus pasiryžę liberaldemokratai ketina šturmuoti žmonių protus, kad visuomenė būtų pasiruošusi apginti savo interesus nuo valdžios.

Į liberaldemokratų gretas priimtas Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo akto signataras A.Butkevičius tapo centrinio partijos rinkimų štabo nariu, atsakingu už rinkimų strategiją. Pasak partijos pirmininko Rolando Pakso, partijai bus naudinga eksministro patirtis, mat „jis yra prisidėjęs net prie trijų revoliucijų rengimo – Ukrainoje, Gruzijoje ir Kirgizijoje.”

Šiuo metu A.Butkevičius daugiau laiko praleidžia ne Lietuvoje, o Pietų Kaukaze ir Rusijoje. „Vakar buvau Azerbaidžane, šiandien – Maskvoje, rytoj grįžtu į Lietuvą, po to keliausiu į Kaliningradą“, - savo darbo geografiją vardijo eksministras. Jis patikino, kad toks dažnas keliavimas iš vienos šalies į kitą jam nesutrukdys organizuoti liberaldemokratų rinkimų kampaniją.