Susitikime taip pat dalyvavovo JAV Gynybos departamento sekretoriaus pavaduotojas Paulas Wolfowitzas.

Kalbėdami apie rengimąsi NATO narystei, ypatingą dėmesį Gynybos departamento vadovai skyrė ginkluotojų pajėgų modernizacijai, finansinių ir žmogiškųjų išteklių didinimui bei demokratinių normų įtvirtinimui.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrai supažindino aukštus JAV pareigūnus su Baltijos valstybių karinių reformų eiga. Savo kalboje L.Linkevičius pabrėžė, jog Baltijos valstybės siekia būti ne tik geros NATO kandidatės, bet ir geros Aljanso sąjungininkės.

Jis informavo, kad šiuo metu Lietuvoje vykdoma gynybos pajėgumų struktūros peržiūra bei pajėgų modernizacija kaip tik yra skirta parengti Lietuvos ginkluotąsias pajėgas būsimoms NATO misijoms.

Sekretorius D.Rumsfeldas padėkojo už Lietuvos, Latvijos ir Estijos paramą Kirgizijoje JAV vadovaujamai tarptautinei kovai prieš terorizmą. Gynybos departamento vadovas labai palankiai įvertino Lietuvos sprendimą iš JAV įsigyti prieštankines sistemas "Javelin". Susitikime taip pat buvo pažymėta, kad kandidatės į NATO privalo užtikrinti ginkluotės neplatinimo kontrolę.

JAV pareigūnai narystės Aljanse siekiančioms Baltijos šalims priminė, kad kol kas sprendimai dėl naujų šalių pakvietimo į NATO Prahos viršūnių susitikime nepadaryti. Pasak jų, NATO plėtrą lems karinė bei politinė šalių kandidačių pažanga.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrai patikino, kad Baltijos šalys sustiprins NATO, o jų narystė šioje organizacijoje atvers naujas bendradarbiavimo galimybes su Rusija. Savo ruožtu JAV Gynybos departamento vadovai sakė, kad NATO plėtra santykiuose su Rusija sukurs naujus tiltus, o ne naujas sienas.