Tai jau trečias Seimo opozicijos bandymas paviešinti šioje byloje surinktą medžiagą. Šį kartą prie Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus iniciatyvos prisijungė konservatoriai Seimo nariai Jurgis Razma, Edmundas Pupinis, Rimantas Dagys, Antanas Matulas, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Julius Dautartas, Saulius Pečeliūnas bei liberalai Algis Kašėta ir Vytautas Čepas.

Opozicija prašo prokurorų duoti byloje dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi surinktų dokumentų kopijas. Su nutrauktomis bylomis galima susipažinti pagal vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtintos "Nutrauktų baudžiamųjų bylų ir baudžiamųjų bylų, kuriose ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas saugojimo, naudojimo ir naikinimo instrukcijos" nustatytą tvarką.

Tačiau pagal šį įsakymą, leidimą susipažinti su bylos medžiaga asmeniui išduoda ikiteisminį tyrimą atlikęs prokuroras, o Vilniaus apygardos prokuratūra jau anksčiau kategoriškai pareiškė, kad šio ikiteisminio tyrimo medžiaga nebus viešinama.

Praėjusią savaitę prokurorai nutraukė bylą dėl "Draugystės" privatizavimo praėjusiame dešimtmetyje skaidrumo, neradę įrodymų, kad tuometis prezidentas A.Brazauskas būtų dalyvavęs pačiame šios įmonės privatizavime, įtakojęs privatizavimą ar daręs spaudimą privatizavimą vykdžiusiems pareigūnams.

Bylą tyrusios Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius, komentuodamas tokį sprendimą, teigė jog trijų "Draugystės" privatizacijos etapų dokumentus išnagrinėję Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos specialistai nerado nė menkiausio įstatymų pažeidimo.

Tačiau jis teigė, kad prokurorai, tirdami šią bylą siekė nustatyti tiesą, o ne vertinti politikų elgesį. Tuo tarpu opoziciniai konservatoriai toliau siekia, kad Vyriausybės vadovo žmonai priklausančio viešbučio privatizavimas būtų įvertintas politiškai.

Prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad prokuratūros tyrimas dėl premjero žmonos verslo skaidrumo neatsakė į viešai iškeltus klausimus.