„Tam, kad realizuotume sumanymus, reikalinga jėga ir valdžia“, - penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė eksministras.

Tačiau detaliau pakomentuoti parengtą veiksmų planą jis atsisakė. „Patikėkite, priemonės yra. Be kraujo praliejimo ir rūmų šturmo“, - tvirtino A.Butkevičius. „Netikėtumo momentas svarbiausias bet kurioje strategijoje. Neverskite manęs prieš jus atsiskleisti, niekam nebus įdomu“, - pridūrė buvęs politikas.

Jis tik patikino neketinantis organizuoti bado akcijų: „Esu griežtai prieš bado akcijas, nes esu mėgėjas gerai pavalgyti.“

Pasak A.Butkevičiaus, laimėti savivaldos rinkimus pasiryžę liberaldemokratai ketina šturmuoti žmonių protus, kad visuomenė būtų pasiruošusi apginti savo interesus nuo valdžios. „Taip suprantu bet kurios revoliucijos esmę“, - kalbėjo jis. Eksministro teigimu, gyventojai bus raginami demonstruoti pilietinį nepaklusnumą.

Kaip užtikrintai pareiškė A.Butkevičius, dabar Seimo opozicijoje esanti partija laimės 2007 metų pradžioje numatytus rinkimus į šalies savivaldybių tarybas. Į klausimą, kodėl taip optimistiškai nusiteikę liberaldemokratai per pastaruosius parlamento rinkimus pasirodė ne itin sėkmingai, eksministras atkirto: „Ne aš dariau rinkimų kampaniją.“

Spaudos konferencijoje dalyvavęs nušalintasis prezidentas Rolandas Paksas teigė, kad jo vadovaujama Liberalų demokratų partija sieks valdžios galios centrą perkelti į savivaldą. Tik taip esą bus galima užtikrinti asmeninę kiekvieno politiko atsakomybę.

Po to, kai Konstitucinis Teismas prieš dvejus metus paskelbė, kad R.Paksas savo veiksmais pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, eksprezidentui buvo užkirstas kelias į bet kokį įtakingesnį politinį postą, kurį norint užimti reikia prisiekti. Aukščiausias postas, kurį dabar galėtų užimti R.Paksas, yra savivaldybės mero kėdė.

Penktadienį liberaldemokratų lyderis nepaneigė, kad siektų Vilniaus miesto mero pareigų, kurias ėjo jau du kartus, tačiau tikino lemiamo sprendimo dėl to dar nepriėmęs.

Liberaldemokratai kol kas nenorėjo atskleisti nei savo rėmėjų, nei kitų žinomų asmenų, kurie padės jiems rengtis rinkimams.

Kaip jau buvo skelbta, praėjusią savaitę Liberalų demokratų partijos valdyba nusprendė A.Butkevičių priimti į partiją. Jis tuo pačiu tapo centrinio partijos rinkimų štabo nariu, atsakingu už rinkimų strategiją. Pasak R.Pakso, partijai bus naudinga eksministro patirtis, mat „jis yra prisidėjęs net prie trijų revoliucijų rengimo – Ukrainoje, Gruzijoje ir Kirgizijoje.”

Lietuvoje Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo akto signataras žinomas vienintelis Seimo narys, kuriam yra tekę kalėti. A.Butkevičius buvo sulaikytas Vilniuje 1997 metų rugpjūtį, kai paėmė voką su 15 tūkst. JAV dolerių iš degalų bendrovės "Dega" direktoriaus Klemenso Kiršos.

Šis prieš tai informavo Valstybės saugumo departamentą, kad A.Butkevičius reikalauja iš jo 300 tūkst. JAV dolerių už tai, kad būtų nutraukta Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje tuo metu tirta byla dėl bendrovės "Dega" ir JAV korporacijos "Mobil" tarpusavio atsiskaitymų.

1998-aisiais A.Butkevičius buvo nuteistas kalėti pusšeštų metų, be to, teismas jam skyrė jam 50 tūkst. litų baudą ir konfiskavo pusę jo turto. Nei per tardymą, nei teisme politikas kaltės nepripažino. Į laisvę buvęs Seimo narys išėjo anksčiau laiko, 2000-ųjų kovą.

A.Butkevičius dėl baudžiamojo proceso pažeidimų pasiskundė Europos žmogaus teisių teismui ir laimėjo bylą prieš Lietuvą. Strasbūre posėdžiaujantis Europos žmogaus teisių teismas pripažino jo skundus pagrįstais ir priteisė iš Lietuvos beveik 30 tūkst. litų už žmogaus teisės į laisvę bei nekaltumo prezumpcijos pažeidimą.