Kadangi po incidento nukentėjusiu pasijuto A.Ramanauskas, jis kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą. Tai DELFI patvirtino vyriausias Vilniaus apygardos prokuroras Ramutis Jancevičius.

„Pavedžiau atlikti ikiteisminį tyrimą pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – skausmo sukėlimą ir viešosios tvarkos pažeidimą“, - sakė R.Jancevičius. Anot jo, pagal kompetenciją tyrimo nuo pirmadienio imsis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros pareigūnai.

Pradėjus bylą A.Ramanauskas greičiausiai bus pripažintas nukentėjusiuoju, o V.Ivanovui greičiausiai bus pateikti įtarimai dėl minėtų dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių. Buvusiam „Jedinstvo“ lyderiui turėtų būti sunku įrodyti, kad jis nekišo rankų prie pramogų pasaulio atstovo, nes konfliktą užfiksavo fotografai ir televizijų operatoriai.

Pasak LNK pranešimo, pamatę prie Laisvės atėmimo vietų ligoninės artėjantį V.Ivanovą, „Dviračio šou“ personažai bandė jį pakalbinti, tačiau V.Ivanovas smogė A.Ramanauskui.

„Ivanovas bandė užgniaužti laisvą žodį ir su jais susidoroti“, - situaciją komentavo vienas „Dviračio šou“ kūrėjų Haroldas Mackevičius. Jam atrodo keista, kad 15-aisias nepriklausomybės metais jedinstvininkai muša žurnalistus, bet jis teigė pasitikįs teisėsaugos organais.

„Tik spėjau ištarti „Laba diena, pone Ivanovai“, o jis puolė nesakydamas nė žodžio. Šis žmogus turės atsakyti už savo veiksmus teisme. Jis ne kartą yra teistas, todėl šitas incidentas jam turėtų būti gera pamoka“, - mano A.Ramanauskas.

Anksčiau jis vos nenukentėjo A.Sniečkaus minėjime, kuris vyko Mokslų Akademijoje. „Tada mus su kolega bandė captelti Mindaugas Stakvilevičius, kuris labai pasipiktino mūsų pasirodymu“, - prisiminė A.Ramanauskas.

Pranešimo teigimu, Bronius ir Česlovas mėgsta lankytis dviprasmiškuose renginiuose, tokiose kaip nacistinėmis pažiūromis garsėjančio šiauliečio Mindaugo Murzos mitingas ar gegužės 1-osios minėjimas Černiachovskio aikštėje.

Tuo tarpu dienraštis "Ekstra žinios" rašo, kad smū­giai ne­bu­vo stip­rūs, ta­čiau A.Ramanausko aki­niai ir pe­ru­kas at­si­dū­rė ant že­mės.

Pa­kė­lęs nuo že­mės daik­tus, A.Ra­ma­naus­kas ati­da­vė juos ko­le­gai Ri­mui Ša­paus­kui, vai­di­nan­čiam Česlovą. Tuo­met šauk­da­mas „Ateik čia, pa­kal­bė­sim”, jis ar­ti­no­si prie V.Iva­no­vo.

Ša­lia jo sto­vė­jo dar vie­nas vy­ras, pa­si­ruo­šęs kar­tu pul­ti A.Ra­ma­naus­ką. Ta­čiau te­le­vi­zi­jos žvaigž­dė pa­si­ro­dė esąs ne pės­čias – abiem ran­kom ki­bo prie­ši­nin­kams į at­la­pus ir stū­mė nuo sa­vęs.

Po su­sis­tum­dy­mo V.Iva­no­vas iš­si­su­ko iš A.Ra­ma­naus­ko glė­bio ir pa­si­ša­li­no. Ta­da dar ke­lias aki­mir­kas šou­me­nas tram­dė ki­tą ne­pa­žįs­ta­mą grum­ty­nių da­ly­vį.

Po in­ci­den­to A.Ra­ma­naus­kas nep­ra­ra­do hu­mo­ro jaus­mo. Sa­vo ko­le­gai R.Ša­paus­kui jis ne­va prie­kaiš­ta­vo: „Česlovai, ko­dėl ne­pa­dė­jai, o vis­ką iš ša­lies ste­bė­jai?”

Vė­liau A.Ra­ma­naus­kas juo­ka­vo: „Nuo Iva­no­vo „ku­lo­ko” ma­no gal­vo­je li­ko kirs­ti­nė žaiz­da. Aš po­li­ci­jai „za­ja­vą” ra­šy­siu”.

Pats V.Iva­no­vas, at­virkš­čiai, bu­vo pik­tas: „Aš no­rė­jau jam duo­ti an­tau­sį, o jis ma­ne puo­lė. Jie – pa­dug­nės. Ne­ga­li­ma at­leis­ti to­kiems „pe­tūc­hams”.